El Museu del Calçat i la Indústria d’Inca commemora el Dia Internacional dels Museus

La mostra “Un objecte, tres visions: museu virtual d’integració”, que s’inaugura dijous, sorgeix com a resultat del projecte guanyador del Premio Ibermuseos.

La capital del Raiguer se summa a la commemoració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra avui dia 18 de maig. Així doncs, coincidint amb aquesta data, el Museu del Calçat i la Indústria d’Inca durà a terme avui la presentació de les noves audioguies dramatitzades amb la finalitat de donar a conèixer aquest nou sistema electrònic que a partir de demà ja estarà disponible per a totes les persones que visitin el Museu.

Per garantir el compliment de totes les mesures de seguretat vigents per fer front a la COVID-19 i controlar l’aforament es realitzaran dos torns, un a les 18 hores i després un altre a les 19 hores. D’aquesta manera, tots els assistents podran realitzar una visita al Museu del Calçat i la Indústria amb les noves audioguies, a les quals es podrà accedir també des de qualsevol dispositiu mòbil a través d’un codi QR.

D’altra banda,  també dins el marc del Dia Internacional dels Museus, dijous 20 de maig, a les 19 hores, es durà a terme la inauguració de l’exposició “Un objecte, tres visions: museu virtual d’integració”. Amb aquesta mostra es posa punt final al projecte desenvolupat pel Museu del Calçat i la Indústria durant els darrers mesos, guanyador del Premio Ibermuseos d’Educació 2020.

En concret, la iniciativa ha consistit en la creació de grups de treball formats per tres persones, un antic treballador de la indústria del calçat, una persona provinent de defora d’Inca i un jove de la comarca. A partir d’un objecte de treball, elegit per l’antic treballador, s’han generat conversacions sobre àmbits quotidians i professionals desencadenant un diàleg intergeneracional i intercultural entre els diferents membres dels equips. Per tant, en conjunt, l’exposició presenta tres visions entorn d’una mateixa experiència, transmetent així, reconeixement, inclusió i aprenentatge.

Per últim, destacar també que el Museu del Calçat i la Indústria d’Inca farà una gira de presentació entre el 25 i el 30 de maig a Catalunya, de la mà de la Xarxa de Museus Industrials. L’objectiu és donar a conèixer la institució fora de les Illes Balears, establir vincles de col·laboració amb altres museus i analitzar la possibilitat d’associar-se a la xarxa.

X