Comença el compte enrere pel Dijous Gros d’Inca

Com cada primer dijous del mes de maig, el pròxim dia 5 el municipi d’Inca commemorarà la tradicional festivitat del Dijous Gros. Un any més, el consistori ha confeccionat un complet programa d’activitats amb la finalitat que tots els inquers i inqueres formin part de la celebració i s’impliquin en aquesta data tan assenyalada, comunament coneguda com el Dijous Bo de Maig.

«Després de dos anys sense poder gaudir d’aquesta tradició amb normalitat, tots i totes tenim moltes ganes de sortir al carrer i gaudir del Dijous Gros. Per tant, convidam a tothom a participar del mercat i de totes les activitats que es duran a terme, i també del tradicional dinar solidari de faves», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

La jornada del Dijous Gros començarà amb una edició especial del mercat que s’estendrà fins a l’horabaixa. També es muntarà una petita mostra de la Fira eMallorca Experience Week, en el carrer Jaume Armengol. Un any més, un dels plats forts d’aquesta festivitat serà la Fira de la Gent Gran, que enguany se celebrarà en el carrer de Bisbe Llompart.

D’altra banda, en la plaça Mallorca hi haurà tallers i activitats infantils, de la mà del Centre de Formació i Ocupació de l’Ajuntament d’Inca. En aquest espai també s’instal·laran paradetes de tallers i venda de productes els centres educatius d’Inca La Salle, Llevant i Santo Tomás de Aquino.

Al migdia, hi haurà a la plaça de l’aigua el tradicional dinar solidari de faves, amb la col·laboració de Ca n’Ignasi Associació Gastronòmica. Els diners que es recaptin enguany es destinaran a l’entintat Inca-Mallorca Solidària. De forma paral·lela, molts de restaurants d’Inca prepararan aquest dia plats elaborats amb faves.

Pel que fa a l’horabaixa, hi ha programades actuacions infantils a la plaça de Santa Maria la Major. La jornada festiva es tancarà amb la conferència «Els grans desafiaments del management del segle XXI» de Xavier Marcet, en el marc del IX cicle de conferències d’IncaBusiness.

«El nostre objectiu és aconseguir una jornada festiva que atregui l’atenció tant dels inquers com dels visitants, gràcies a la implicació de totes les persones i entitats que fan possible aquest programa i a tots els restaurants que també contribueixen a impulsar el Dijous Gros», destaca el regidor de Fires i Festes, Antoni Peña.

La programació completa del Dijous Gros 2022 es pot consultar aquí: https://incaciutat.com/esdeveniment/dijous-gros-2022

X