1500 infants participaran de la Rua d’Inca

La capital del Raiguer celebra aquesta setmana el Carnaval, que es va ajornar a causa de les restriccions vigents per fer front a la COVID-19.

La Rua es durà a terme dissabte, a partir de les 19 hores i congregarà a centenars de persones.

L’Ajuntament d’Inca organitza aquesta setmana els tradicionals actes festius del Carnaval, els quals es varen ajornar per responsabilitat d’acord amb la situació de pandèmia que hi havia fa uns mesos i les elevades xifres d’incidència. «Quan varen prendre aquesta decisió érem conscients que trastocaven els plans de moltes persones i l’organització, però vàrem considerar que era el més prudent. No obstant això, estam molt contents de la resposta de la ciutadania, especialment dels centres educatius, i del nombre d’inscrits», assenyala el regidor de Participació, Andreu Caballero.

Així doncs, demà dijous es durà a terme la RUETA, en la qual participaran aproximadament 1.500 infants de 10 escoles i escoletes diferents. La sortida es realitzarà a les 16 hores des de la plaça de la Llibertat amb fi de festa a la plaça Mallorca, a on hi haurà animació infantil. D’altra banda, la Unió Musical Inquera serà la responsable d’encapçalar el recorregut i Acrocirc animarà també la passejada.

Pel que fa a la RUA, se celebrarà dissabte a partir de les 19 hores. Les 9 comparses i 4 carrosses participants es concentraran al carrer de Fra Juníper Serra i recorreran els principals carrers del centre de la ciutat.

Enguany com a novetat, la fi de festa es durà a terme al carrer de Miquel Duran. En total, l’Ajuntament repartirà 5.450 euros en premis entre els guanyadors en les categories de carrassos i comparses, els quals es sumen als 2.000 euros que s’entreguen entre els participants de la Rueta.

Un any més, el jurat el conformen persones expertes en diferents àmbits artístics. A més, hi haurà també una agent cívica que controlarà el bon comportament dels participants. Els horaris i recorreguts es poden consultar aquí: https://incaciutat.com/esdeveniment/carnaval-2022 

X