Circ Bover, fantasia ambulant

El Circ Bover torna a Inca. El popular circ mallorquí oferirà el seu espectacle diumenge que ve en el marc de la primera fira. La cercavila Naïf farà especialment les delícies dels més petits, tot i que es tracta d’una actuació de la qual pot gaudir el públic de qualsevol edat. La representació serà al matí i a la tarda, i per tot el recorregut de la fira.

El Circ Bover té una trajectòria curta, però molt sòlida. La seva aventura va començar el 2005, sota l’impuls de Sebastià Jordà, amb l’objectiu de difondre les arts circenses a les Illes Balears. Des de la seva primera gira com a circ itinerant pels pobles de Mallorca va comptar amb el favor del públic de l’illa, cosa que es va traduir en un ràpid reconeixement que l’ha portat a realitzar gires tant nacionals com internacionals. Un dels seus objectius és portar el somriure als nins que més ho necessiten, i prova d’això són les seves actuacions en llocs en conflicte com Palestina, Kosovo, Costa d’Ivori o Sàhara.

La companyia disposa de carpa fixa a Sineu, i el 2012 va crear Es Centre de Circ, un projecte amb tres pilars fonamentals: programació, oferta educativa i la residència d’artistes. L’escola de formació, pionera a les Balears, és el lloc adequat per a l’entrenament de tots aquells que volen convertir-se en artistes de circ.

Cristina Mateu, una de les persones responsables de gestionar la companyia, subratlla que el Bover “està complint amb escreix el seu propòsit de difondre les arts circenses a les Illes Balears. L’èxit dels nostres espectacles ha anat en augment, i gaudeixen del reconeixement tant a nivell local com nacional i fins i tot internacional “.

Mateu recorda que el 2010 van abandonar les gires amb carpa “per l’excessiva despesa que suposaven, per no comptar amb suport institucional”. Un canvi que de cap manera va reduir el seu èxit, perquè el Bover travessa un moment dolç: “Hem afrontat bé la crisi, tenim un bon elenc d’artistes i cada vegada tenim més demanda d’actuacions.”

Puntualitza també que el circ mallorquí és pioner i diferent en més aspectes: “No utilitzem animals i disposem d’una escola. Aquí vénen molts col·legis perquè els nins coneguin més de prop el món del circ. També ens contracten en festes en què volen un espectacle original i divertit.”

X