Músics autòctons de reconegut prestigi participen en el cicle de Concerts d’Orgue

Durant els mesos de setembre i octubre, l’Església de Santa Maria la Major d’Inca acollirà, un any més, la mostra de concerts d’orgue. Aquesta iniciativa, que es realitza per quint any consecutiu, començarà el dijous 3 de setembre amb el concert de Bartomeu Seguí. Després, durant les pròximes setmanes, actuaran els músics Bartomeu Seguí, Pedro Aguiló, Bartomeu Veny, Antoni Mulet, Miquel Bennàsar, Bartomeu Manresa, Bartomeu Mut i Tiana Siquier.

“Un any més, podrem gaudir a Inca de les interpretacions d’organistes de reconegut prestigi nacional i internacional. Enguany tots els músics són de les Illes Balears”, ha destacat l’organitzador del cicle de concerts, Bernat Forteza. Per la seva part, la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Inca ha volgut assenyalar que “ara més que mai, és important seguir apostant per la cultura local i promocionar-la. Aquest cicle ens permet col·laborar amb artistes mallorquins i alhora promocionar el patrimoni històric-cultural del nostre municipi”.

Així doncs, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és acostar aquest instrument al gran públic i, a més, donar a conèixer el valor patrimonial tant d’aquest instrument com de tota la parròquia inquera. Les interpretacions tindran una durada aproximada de 30 minuts i es duran a terme els dijous a partir de les 12:00 hores, coincidint amb el mercat setmanal d’Inca.

Enguany, a causa de la complicada situació provocada per la Covid-19 el cicle de concerts s’ha posposat un més, ja que tradicionalment començava sempre durant el mes d’agost. En aquest sentit, destacar que durant la celebració dels concerts es respectaran totes les mesures de seguretat vigents i l’aforament serà limitat.

El V Cicle de Concerts d’Orgue està organitzat per Santa Maria la Major i Bernat Forteza, amb el patrocini de l’Ajuntament d’Inca. A més, col·laboren la Unitat Pastoral de la Mare de Déu i la Fundació Es Convent.

X