Marc Ferragut, fill Il·lustre de la Ciutat

L’Ajuntament d’Inca ha aprovat la declaració de Fill Il·lustre de la ciutat a Marc Ferragut Fluxà, en la sessió especial extraordinària del Ple celebrada avui horabaixa. “L’acte d’avui pretén escriure una passa més en la memòria del Sr. Marc Ferragut Fluxà i reconèixer amb tots els honors, la importància del seu llegat a l’hora de consolidar una manera de fer poble”, ha destacat el batle Virgilio Moreno durant el seu discurs.

El batle d’Inca Virgilio Moreno ha subratllat que “el nomenament com a Fill Il·lustre de la ciutat d’Inca al Sr. Marc Ferragut Fluxà suposa fer una passa més en el nostre relat històric col·lectiu. Un relat plegat d’inquers i inqueres que amb la seva contribució en àmbits diversos, possibilitaren que la societat inquera avances en una modernització sense precedents que va permetre que la nostra ciutat fos capdavantera en la indústria sabatera”.

Marc Ferragut va néixer l’any 1901 a Inca, en el si d’una família d’industrials sabaters. Fou regidor de cultura durant l’època republicana i un dels primers entrenadors de futbol del Constància. Ferragut va ser també empresari del calçat i va crear una important fàbrica de sabates a Inca. També va editar un llibre sobre calçat, curtits i moda titulat “Atlas de zapatería”. A més, va ser l’impulsor i creador de l’Auditòrium de Palma. L’any 1969 va rebre la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma i el 2005 fou distingit, a títol pòstum, amb el Premi Ramon Llull atorgat pel Govern de les Illes Balears.

A l’acte han assistit els familiars directes de Marc Ferragut, juntament amb tots els regidors i regidores del Consistori i altres personalitats emblemàtiques de la ciutat d’Inca. Una vegada finalitzat el ple, els convidats ha pogut gaudir de l’actuació de l’Orfeó l’Harpa d’Inca.

X