Inca rep 200.000 visitants al Dijous Bo

El Dijous Bo 2022, celebrat aquest dijous a Inca, s’ha caracteritzat per tornar a ser el que sempre havia estat, amb normalitat absoluta després de la dura pandèmia i amb uns ciutadans inquers que han ofert a Mallorca i a les Illes Balears el millor de si, com sempre.

Un Dijous Bo com els d’abans, que combina tradició i progrés. Passat, present i futur han desfilat pels carrers d’Inca durant un mes màgic que ha tengut com a colofó ​​la fira de totes les fires.

Uns 200.000 visitants han passat per Inca aquest Dijous Bo, una xifra equiparable als anys anteriors a la pandèmia.

Després de les tres Fires d’Inca, el tret de sortida a la setmana gran va ser divendres passat amb el pregó a càrrec de Joana Maria Coll. Durant el cap de setmana es va celebrar la festivitat de Santa Maria la Major, copatrona d’Inca, amb un correfoc espectacular i diverses festes organitzades per l’Ajuntament. Dimarts va tenir lloc el lliurament del Premi Dijous Bo 2022 al Teatre Principal.

El principal protagonista aquest dijous ha estat el mercat pagès, amb centenars de parades i quilòmetres d’exposició. El programa també incloïa una exposició ramadera, exposició de vehicles, camions, maquinària feixuga i agrícola, Exposició Filatèlica i Certamen d’Arts Plàstiques, entre d’altres activitats.

A la plaça del Bestiar, ha tengut lloc el lliurament de premis del XXIX Concurs Morfològic del Porc Negre, en què Miquel Company (Tagamanent) i Miquel Rigo (Son Pau) han acaparat els primers premis.

A més, aquest any per celebrar el centenari del CE Constància s’ha celebrat el Trofeu Dijous Bo de futbol, en el qual la selecció balear absoluta s’ha imposat per la mínima al Constància. La XLII Exposició Filatèlica, a càrrec de l’Associació Filatèlica d’Inca, també ha retut homenatge al Constància amb la col·lecció monogràfica “Cent anys en blanc i negre”, a càrrec d’Andreu Quetglas.

X