Experiments i novetats tecnològiques a la Fira de la Ciència i la Tecnologia

El 29 i 30 d’octubre a la plaça de Mallorca s’instal·larà la Fira de la Ciència i la Tecnologia. Durant el cap de setmana es podran visitar més de 20 carpes en les quals es realitzaran desenes d’activitats, mostres i experiments. D’aquesta manera els assistents, tant infants com adults, tindran l’oportunitat de divertir-se realitzant ells mateixos experiments científics o descobrint les darreres novetats del panorama tecnològic.

Així com ha explicat el regidor de Transparència i Noves Tecnologies Biel Frontera, «aquesta fira és una evolució de la Fira de la Tecnologia de l’any passat». La principal novetat és que enguany «a les carpes d’empreses ensenyant els seus productes se sumen activitats complementàries relacionades amb l’àmbit de l’experimentació científica», ha destacat el regidor.

A la Fira, que se celebrarà aquest cap de setmana en el marc de la Fira de l’Oci, s’instal·laran onze carpes «en les quals es podran fer més d’una vintena d’experiments per fomentar la inquietud del coneixement científic», ha comentat Frontera. La Universitat de les Illes Balears disposarà de vuit carpes, l’Institut de Física i Sistemes Complexos en tindrà una; projectes Medclic, una altra, igual que la Societat Balear de Matemàtiques.

A la part de tecnologia es muntaran deu carpes d’empreses en les quals podrem trobar des de les energies renovables, a la domòtica, els cotxes elèctrics o les darreres novetats en sistemes informàtics. A més, del 5 al 15 de novembre en el Claustre de Sant Domingo hi haurà una exposició sobre la ciència en les Illes Balears.

Programació d’activitats:

– Xerrada ‘Com s’ha de fer per degustar la xocolata’, a càrrec del Dr. Francisco García Palmer. Dissabte 29, a les 19 h.

– Exhibició de grafits làser, a càrrec del Dr. Claudio Mirasso i artistes locals. Dissabte 29, a les 20 h.

– Taller de robòtica per a nens (Robotix Mallorca). Dissabte 29, de 17 a 18 h i de 18.15 a 19.15 h i diumenge 30, de 10.30 a 11.30 h; d’11.45 a 12.45 h; 17 a 18 h; de 18.15 a 19.15 h.

– Mostra d’start-ups de base tecnològica i aplicacions mòbils desenvolupades a Mallorca. Diumenge 30 d’octubre a les 11h. Els participants tindran 10 minuts per explicar la seva iniciativa.

PokeQuedada. Diumenge 30, a partir de les 11 h i de les 16 h.

– Exposició «El CSIC en les Illes Balears: Ciència en imatges». Del 5 al 15 de novembre en el Claustre de Sant Domingo.

A més, si desitges conèixer tots els experiments que es duran a terme a les carpes de ciències, pots consultar-ho en aquest pdf.

X