En 20 minuts pots salvar una vida, dóna sang!

Si vols conèixer de prop la donació de sang, demà dijous 7 de novembre a les 20 hores en el Museu del Calçat la Dra. Antonia María Bautista farà una xerrada sobre “El món de la donació de sang”. La Dra. Baptista és hematòloga i responsable de les àrees d’extraccions i distribució de la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears (FBSTIB). Inca és un municipi solidari. En el 2012, 1.571 persones van participar en les 60 campanyes de donació organitzades en el municipi. Es van aconseguir 1.392 donacions de sang, i 102 persones van donar sang per primera vegada.

Per què donar sang? La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista d’ajuda als altres. Té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments (intervencions quirúrgiques, transplantaments, accidents, malalties, tractaments oncològics, entre uns altres). La sang no es pot fabricar i només pot obtenir-se d’altres persones, mitjançant donacions. D’aquí que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana d’entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Amb la finalitat d’atendre els hospitals de Balears, la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears prepara campanyes de donació de sang en tots els punts de la geografia balear. Actualment, per cobrir les necessitats hemoteràpiques de les Illes Balears es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

On donar sang? Avui mateix tens l’oportunitat de donar-ne a Inca a l’autobús que estarà estacionat a la plaça de la Llibertat de 18.00 a 21.30 h. A més d’apropar la donació a qualsevol punt de les Illes, la FBSTIB té establert un punt fix de donació a Palma al c/ de Roselló i Caçador, 20. A la pàgina web www.donasang.org es poden consultar els llocs i horaris de les properes campanyes de donació.

X