Per què el Dijous Bo 2021 se celebra el 18 de novembre?

Per què el Dijous Bo 2021 se celebra el 18 de novembre? Resa la tradició que el Dijous Bo sempre se celebra el tercer dijous de novembre. I de fet és així… gairebé sempre. I de què depèn? La data es calcula a partir del 18 d’octubre, festivitat de Sant Lluc. I sempre serà el quart dijous comptant a partir del següent diumenge de l’esmentada festa. En resum, perquè el Dijous Bo no coincideixi amb el tercer dijous de novembre, com és tradicional, és “necessari” que Sant Lluc se celebri en divendres o dissabte. Només en aquests dos casos la gran festa d’Inca coincideix amb el segon dijous del penúltim mes de l’any.

El Dijous Bo sempre està precedit de tres diumenges de fira i d’un quart en què es du a terme la festa de Santa Maria la Major, copatrona de la ciutat. Tot això suposa que Inca es converteixi durant gairebé un mes en una visita obligada per a molts mallorquins a qui els agraden de les populars fires, que tenen el seu colofó ​​en la festa més emblemàtica de l’illa.

Després d’una pausa d’un any a causa de la pandèmia, el Dijous Bo tornarà amb força el proper 18 de novembre, amb algunes restriccions, però sense limitar la il·lusió de la població d’Inca i Mallorca.

X