Juan Rodal: “Salut i Ecologia proposarà diferents alternatives de vida”

Aquest cap de setmana (dissabte 21 i diumenge 22), Inca viurà, amb motiu de la Fira de la Terra, tot un seguit d’activitats dedicades a la Salut i Ecologia, “Cap a una vida més natural”. Serà al Claustre de Sant Domingo. Totes les ponències seran amb entrada gratuïta, tendran com a màxim una hora de durada i es duran a terme en diferents ubicacions de la instal·lació. Juan Rodal, dissenyador del projecte, explica que “volem transmetre una nova proposta de vida més responsable, més saludable. Pretenem divulgar diferents alternatives de vida des de diversos punts de vista”. L’esdeveniment compta amb la presència de Felip Ramis, especialista en medicina integrativa. Aquest és el programa d’activitats fet públic pels organitzadors:

10.00
SALA 1
DISSABTE 21 D’OCTUBRE

ACTE D’INAUGURACIÓ / AJUNTAMENT D’INCA I DR. FELIP RAMIS
10.20
SALA 1
MEDICINA INTEGRATIVA I ECOLOGIA / CENTRE HARMONIA No s’ha d’entendre separadament la nostra salut i la del nostre planeta, perquè els seus processos naturals també són els nostres. Perquè aquest cercle indivisible d’influència entre tots dos es retroalimenta de forma contínua i el seu equilibri és el nostre. Com en la natura, en la medicina hem d’ampliar la nostra visió a l’hora de prevenir i tractar malalties fins abastar tot el cosmos de coneixement que té cabuda en la medicina integrativa, que es nodreix tant dels nous descobriments científics com de les medicines naturals, tradicionals i mil·lenàries. El doctor Felip Ramis, després de més de 30 anys de pràctica i defensa de la medicina integrativa, ens apropa als seus fonaments.
11.00
SALA 3
FASHION REVOLUTION La campanya Fashion Revolution, fundada per Carry Somers i Orsola de Castro, sorgeix després del terrible accident de l’esfondrament de l’edifici a Rana Plaza a Dhacca Bangladesh on van morir 1.133 persones. Des del seu començament a Espanya, són centenars les iniciatives i voluntaris que porten anys treballant per millorar les condicions d’aquest sector. Per primera vegada i sota una bandera comuna, poden demanar una “revolució pacífica” que exigeixi a aquesta indústria, que esclavitza treballadors i que consumeix els recursos que necessitaran els nostres fills i néts, una “indústria neta” en el més ampli sentit. Ens ho expliquen en primera persona.
11.30
SALA 1
INTRODUCCIÓ AL FENGSHUI / ESPAI BIODINÀMIC En aquest taller es donarà un visió panoràmica i intuïtiva del fengshui clàssic, abordant de forma senzilla i pràctica els seus fonaments. Amb els coneixements aportats en aquest taller podrem iniciar la percepció que ens permet anar fent els canvis necessaris per millorar la comunicació amb el nostre entorn immediat. Evelyn Escarfullery, formada amb els millors mestres internacionals i amb una dilatada experiència professional, ens guiarà per aquest interessant itinerari.
12.00
SALA 2
PROBIÒTICS NATURALS I FITOFERMENTACIÓ / SIMBIOTICS Els preparats fermentatius de plantes medicinals, fruites i substàncies naturals són la resposta que ens ofereix la natura per combatre una de les grans epidèmies de la civilització occidental: les síndromes metabòliques i els problemes gastrointestinals. Coneix els seus avantatges en aquesta xerrada a la qual els especialistes de Simbiotics exposaran els avantatges dels aliments fermentats vs. probiòtica farmacèutica.
12.30

SALA 3
APRÈN A GESTIONAR I A RESTAURAR LA TEVA SALUT / EQUISALUD La salut és un procés dinàmic que inclou, a més de l’herència i el medi ambient, la cultura, les relacions, l’estil de vida, les actituds i les creences. Al voltant del 70 % de les malalties cròniques tenen a veure amb hàbits de vida inadequats, en general, a causa de la ignorància de les nostres necessitats i potencialitats com a éssers humans. Pedro A. Pascual, terapeuta, formador i cofundador de Centro Síntesis, ens convida a aquesta conferència a participar activament en la prevenció, el manteniment i la restauració de la salut. Ens mostrarà pràctiques senzilles, però molt eficaces, per incorporar a la vida quotidiana, tots elles enfocades a una salut integral. Abordarà la relació entre els cossos físic, emocional, mental, energètic i espiritual.
13.00
SALA 1
FACTORS CONTAMINANTS DE L’ENTORN I COM HABITAR UN LLOC SA Miguel Granados, expert en geobiologia i amb àmplia experiència com a consultor, membre de GEA, ens explica què és una contaminació en el teu entorn habitual, quins tipus de contaminacions existeixen (naturals o artificials) i com ens afecten les unes i les altres. Hi ha moltes malalties que són el resultat de passar moltes hores a llocs contaminats per influències electromagnètiques, geopaties o materials perillosos per a la nostra salut. Si no habitam un lloc que permeti diàriament al nostre organisme regenerar-se i reparar-se a nivell cel·lular, la falta de son, el cansament, el nerviosisme i finalment la malaltia en seran la conseqüència. A més, coneixerem les mesures de precaució i les solucions que s’apliquen per habitar un lloc sa.

13.30
PATI
PRÀCTICA DE TAI-TXI / MARÍA JOSÉ GARCÍA El tai-txi ja és ben conegut com a art marcial intern. En aquesta pràctica el descobrirem com a disciplina d’autoconeixement subtil, com a eina per estar en contacte amb un mateix, aprenent una manera de funcionar diferent de forma natural i plàcida, integrant tots els aspectes de la persona, des de la paciència i la docilitat. “Si permeteu que la persona actuï, podrà aprendre a desenvolupar les seves qualitats de manera natural, vivint sense excedir les seves pròpies necessitats, satisfeta amb el que té i amb el que és”. La imparteix María José García, deixebla directa del mestre Pedro Valencia, 21a generació de l’estil Chen i 4ª generació de l’estil Hun Yuan.
16.00
SALA 1
MODA SOSTENIBLE I L’ELECCIÓ CONSCIENT / AMSA La moda sostenible no només és una nova tendència. És una altra manera d’entendre aquesta indústria, tant en l’elecció dels materials utilitzats com en la preocupació per les condicions laborals de la producció, la comercialització partint de patrons de consum conscient o l’impacte sobre el medi ambient. Els representants d’AMSA ens acosten a aquest nou paradigma que es va imposant.
16.30
SALA 3
L’AIGUA DE MAR ÉS SALUT / QUINTON Les possibilitats terapèutiques de l’aigua de mar com a element indispensable per al desenvolupament vital es basen, fonamentalment, en el fet que la qualitat de l’aigua orgànica és essencial per mantenir l’equilibri hidromineral de les nostres cèl·lules. Amb més de 10 anys d’experiència en terapèutica marina, Rosa Sánchez Ramírez ens explicarà per què, com ja Eurípides deia, “l’aigua del mar cura tots els mals de l’home”.
17.30
SALA 1
TÒXICS EN PRODUCTES D’HIGIENE PERSONAL I COSMÈTICA Beatriz Moreno Veí (Dra. en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, experta en exercici físic i salut per a dones, i creadora de programes de nutrició) i Esther Sanmartín Nadal (llicenciada en Ciències Químiques, formada en Fitoteràpia per la UOC, en Nutrició Cel·lular Activa per Nutergia i en Aromateràpia familiar i científica) ens explicaran els principals tòxics que podem trobar en cosmètica convencional i productes d’higiene personal a través de la interpretació d’etiquetes per conèixer què estam comprant i quins efectes demostrats tenen alguns components sobre la nostra salut. Presentaran una alternativa de productes respectuosos amb la nostra salut i amb el medi ambient.
18:00
SALA 3
RECUPERACIÓ DE LA COMUNICACIÓ CEL·LULAR PER COMBATRE EL INFLAMMAGING / EXCELVIT La inflamació crònica sistèmica deteriora els processos de comunicació cel·lular conduint a l’envelliment prematur i la malaltia, i el sistema nerviós és especialment sensible a aquest envelliment. Com ajudar a compensar el desequilibri que factors com l’estrès, l’edat, la malaltia, la contaminació, etc., provoquen en els processos de comunicació cel·lular? L’expert embriòleg i descobridor d’Excelvit Joan Cunill ens descobreix un innovador ingredient per promoure la regeneració cel·lular, gràcies al restabliment de la comunicació cel·lular àgil i precisa.

19.00
PATI
DESFILADA DE MODA SOSTENIBLE / AMSA El color de la moda sostenible inundarà el Claustre en aquesta desfilada, en què podrem veure les últimes tendències a través de les creacions de les set marques presents en aquesta edició de Salut i Ecologia.

DIUMENGE 22 D’OCTUBRE

10.30
SALA 2
LA TRADICIÓ COM A FONT D’INSPIRACIÓ: PRODUCCIÓ ECOLÒGICA / JAUME DE PUNTIRÓ Pere Calafat ens explicarà com es produeix vi ecològic artesanal a través de la dignificació de la figura del pagès. El profund respecte per les tècniques agrícoles tradicionals, apreses dels avis i sempre totalment respectuoses amb el medi ambient, és la base d’una filosofia que s’inspira en la tradició i es complementa amb els últims avenços tecnològics. Nosaltres no hem inventat l’agricultura ecològica. Van ser els nostres pares i avis.
11.00
SALA 3
BANCA ÈTICA: MÉS ENLLÀ DE LA RENDIBILITAT ECONÒMICA / TRIODOS BANK Triodos Bank és el banc ètic de referència a Europa. A través del finançament en sectors de l’economia real, social, mediambiental i cultural durant més de 30 anys, s’ha consolidat com un actor per al canvi social des de l’àmbit financer. Treballar amb més de 50.000 iniciatives que busquen un impacte social positiu en aquestes tres dècades buscant la relació a llarg termini demostra que Triodos Bank és més que un soci financer. En aquesta ponència ens parlaran sobre l’impacte de la seva activitat financera i els reptes i les necessitats en matèria de finançament d’iniciatives sostenibles.
11.30
SALA 1
REGENERAR LA TERRA PER NODRIR EL COS I L’ÀNIMA / AGRICULTURA REGENERATIVA En aquesta xerrada coneixerem la importància i el funcionament d’un sòl viu i fèrtil, ens sorprendrem amb les relacions simbiòtiques entre animals, plantes i vida a la terra, i coneixerem pinzellades de metodologies per potenciar aquestes simbiosis. I és que coneixent, honrant i regenerant la Terra, nodrim la nostra Ànima i optimitzem la nostra Salut. Ana Digón, membre fundadora i presidenta d’Agricultura Regenerativa Ibèrica, és politòloga, sociolingüista, traductora, intèrpret, facilitadora de grups i organitzadora d’esdeveniments formatius i socials; escriptora i comunicadora sobre temes relacionats amb la terra, l’ànima i la societat.
12.00
SALA 2
ECOLÒGIC I, FINALMENT, TAMBÉ SOSTENIBLE / CAN FELIU Després de disset anys d’un projecte que va començar com una aposta personal per l’agricultura ecològica, que es va consolidar com a celler de vi ecològic i biodinàmic, que es va complementar després amb l’agroturisme, la producció ecològica d’oli i la comercialització directa dels seus productes, Carles Feliu ens explica com treballar en el tall de la sostenibilitat.
12.30
SALA 3
EL PODER DE L’ALIMENT, CUINA VITAL / ALIWALÚ L’artista de l’alimentació vital Health Coach, certificada per l’Institute of Integrative Nutrition, New York i certificada en alimentació Raw per David Wolfe, ALIWALÚ, que utilitza la macrobiòtica, l’aiurveda i la cuina crudivegana com a eines bàsiques, ens parlarà del poder de l’aliment. Com ella diu, “m’apassiona inspirar i donar poder a persones a prendre les regnes de la seva salut i a millorar el seu estil de vida a través d’una alimentació coherent, neta, deliciosa, creativa i la integració de minihàbits conscients en altres àrees de les seves vides”.

13.00
SALA 1
COSMÈTICA NATURAL, DES DE LA PELL A L’EMOCIÓ / SINTHESIS SALUT La pell és un òrgan permeable que absorbeix tots els productes que hi posam a sobre, per la qual cosa és de vital importància que aquests siguin cent per cent naturals i lliures de productes tòxics. Però hi ha més influències que alteren l’equilibri d’aquest òrgan més sensible del que pensam. Quina relació hi ha entre les emocions i les manifestacions al·lèrgiques? Com evitar-les des de la cosmètica? Ens ho explica Sabina Calatayud, farmacèutica, investigadora dels factors emocionals i nutricionals en la salut, Màster en Medicina Naturista, Nutrició i Cosmètica Biodinàmica.
13.30
SALA 2
PROGRAMAR I DESPROGRAMAR EMOCIONS / MELISA MASI Melisa Masi, terapeuta de llenguatge, Màster Trainer en Programació Neurolingüística, neurocoach i experta en Emotional Freedom Techniques, ens ensenya com modelar el pensament assertiu i aconseguir un comportament sintonitzat amb aquest pensament. Aprendràs algunes tècniques de Programació Neurolingüística per trencar cicles, deixar anar les emocions tòxiques i apropar-te al teu estat desitjat. Comença a desprogramar el que ja no vols per donar pas a la novetat i assolir les teves metes.
16.00
SALA 1
PRÀCTICA DE MEDITACIÓ DEL TEMPS PRESENT / MEDITA MALLORCA Oberta a qualsevol persona que vulgui descobrir els beneficis de la meditació del temps present. Una oportunitat per conèixer aquesta tècnica tan útil per treballar sobre nosaltres i per al col·lectiu. Eva Martín Soler, divulgadora de Medita Mallorca, farà una xerrada introductòria i realitzarà amb els assistents una meditació pràctica.
16.30
SALA 3
MOBILITAT ELÈCTRICA DESPRÉS 150 ANYS DE COMBUSTIBLES FÒSSILS / GREENSTORM MOBILITY Després de més de 150 anys des que el primer motor de combustió interna emetés el característic fum a l’atmosfera que ja ens hem acostumat a respirar, la humanitat ha passat per diverses fases respecte a la utilització de combustibles fòssils, fins al moment actual en què ja podem comprovar les seves nefastes conseqüències sobre la nostra salut i el planeta que habitam. Toca plantejar urgentment un canvi de model de mobilitat. Els especialistes de GREENSTORM MOBILITY ens portaran a través d’aquest itinerari fins als avantatges per al nostre planeta i la nostra butxaca de les solucions de transport elèctric.
17.00
SALA 2
KOBIDO: EL LÍFTING EXCLUSIU DE LA FAMÍLIA IMPERIAL JAPONESA / PATRICIA YANG Patricia Yang, terapeuta amb àmplia experiència en acupuntura, kinesiologia aplicada, teràpia de polaritat i kobido, formada per l’Open International University for Complementary Medicines, l’Escola Superior de Medicina Tradicional Xinesa, l’Escola Japonesa de Xiatsu i l’Associació Espanyola de Reflexokinesia, entre d’altres, imparteix aquest taller en què coneixerem aquest massatge amb beneficis estètics i terapèutics, en el qual es treballa la musculatura facial, el crani i meridians energètics que influiran sobre la nutrició cel·lular i la circulació de l’energia, eliminant toxines, estimulant la producció de col·lagen i elastina. És un potent antiestressant, equilibra l’energia vital i millora la salut general.
17.30
SALA 1
MÉS ENLLÀ DE LA IL·LUSIÓ. DESPERTANT A LA NOSTRA VERITABLE NATURALESA / ANDRÉS DEMURO Lluny de qualsevol dogma religiós i de qualsevol filosofia, aquest taller està dirigit als cercadors sincers de la veritat, entenent per veritat la que ens allibera del sofriment i ens permet viure plenament, desplegant tot el nostre potencial, descobrint el que realment som. Andrés Demuro porta tota la vida aprofundint en la saviesa de les més importants tradicions espirituals i ara ens regala aquesta valuosa experiència.
18.00
SALA 3
COMUNICACIÓ CONSCIENT AL SEGLE XXI / CONCIENCIA MAGAZINE En ple segle XXI ens començam a adonar que hem fet massa concessions per arribar a una forma de vida que deixa poc espai per a la consciència i ens desconnecta de tot el que importa. Com crear una plataforma de comunicació conscient que ens permeti crear sinergies, connexions simultànies i oportunitats per tornar a recuperar el nostre estat de presència i la unió amb la resta dels éssers és la història de CONCIENCIA MAGAZINE.

 

 

X