La sobrassada, producte estrella de les Fires i el Dijous Bo

La sobrassada, producte estrella de les Fires i el Dijous Bo

1620 1080 Comunicació Ajuntament d'Inca

Les Fires d’Inca i el Dijous Bo no només destaquen per les seves fires, activitats culturals i l’ambient festiu, sinó també per la gastronomia que ofereixen. Entre tots els productes típics que es poden trobar durant aquestes setmanes, la sobrassada s’alça com l’autèntica protagonista, atraient tant locals com visitants de fora de l’illa.

La sobrassada, un dels productes més emblemàtics de Mallorca, és un embotit elaborat a partir de carn de porc, pebre vermell, sal i espècies, que es cura durant diversos mesos per aconseguir el seu característic sabor. La seva història es remunta segles enrere i, gràcies a la seva versatilitat, ha estat part fonamental de la gastronomia mallorquina, tant en plats tradicionals com en versions més modernes.

Un imprescindible a les Fires i el Dijous Bo

Durant les Fires d’Inca i el Dijous Bo, els llocs i fires gastronòmiques ofereixen als visitants l’oportunitat de tastar sobrassada en les seves múltiples formes: crua, curada o cuinada, acompanyada de mel o en receptes més sofisticades que fusionen tradició i modernitat. La sobrassada se sol servir en entrepans o com a part de tapes, però també en elaboracions més complexes com coques o fins i tot postres.

Per a molts, la sobrassada és un símbol d’identitat cultural. En paraules d’un comerciant local: “La sobrassada és més que un producte, és part de la nostra història i cada any durant les Fires, la gent ve a cercar la millor sobrassada de l’illa”.

Sobrassada amb denominació d’origen

A més, és important destacar que la Sobrassada de Mallorca compta amb el segell de Indicació Geogràfica Protegida (IGP), fet que garanteix que es produeix seguint els mètodes tradicionals de l’illa. Aquest segell no només protegeix la qualitat del producte, sinó que també reforça el prestigi de la sobrassada com un dels productes estrella de la gastronomia balear.

Durant les Fires i el Dijous Bo, no faltaran demostracions i activitats gastronòmiques centrades en aquest embotit, que sens dubte serà un dels productes més demandats.

Una tradició que traspassa generacions

La sobrassada, que en moltes llars mallorquines se segueix elaborant de manera artesanal, és un d’aquells productes que uneixen generacions. En el marc de les Fires, no només és un aliment per gaudir, sinó també un recordatori de la riquesa cultural i agrícola de l’illa, que segueix viva gràcies a esdeveniments com aquests.

Per als que visitin les Fires d’Inca i el Dijous Bo, la sobrassada és un imprescindible, no només pel seu gust inconfusible, sinó per la seva capacitat de connectar la tradició mallorquina amb els nous temps.

Preferències de Privacitat

Quan visites el nostre lloc web, pot guardar informació a través del teu navegador procedent de serveis específics, normalment en forma de cookies. Aquí pots modificar les teves preferències de privacitat. És important tenir en compte que bloquejar alguns tipus de cookies pot afectar la teva experiència al nostre lloc web i els serveis que et podem oferir.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
El nostre lloc web utilitza cookies. Defineix les teves Preferències de Privacitat i/o accepta el nostre ús de cookies.