En el marc de les celebracions del Dijous Bo, el XXXI Concurs Morfològic del Porc Negre Mallorquí ha premiat els millors exemplars d’aquesta emblemàtica raça autòctona. La competició, celebrada els dies 13 i 14 de novembre a Inca, ha comptat amb la participació de destacats ramaders de tota Mallorca, que han presentat els seus millors animals en diferents categories, destacant per la seva morfologia i característiques pròpies de l’espècie.
Guanyadors per categoria
Porcastres
- Primer premi: Miquel Rigo, de l’explotació Son Pau
- Segon premi: Maria Martorell, de l’explotació Son Lleig
Verretell
- Primer premi: Miquel Rigo, de l’explotació Son Pau
- Segon premi: Maties Ramis, de l’explotació Son Creixell
Truges
- Primer premi: Miquel Company, de l’explotació Tagamanent
- Segon premi: Josep Martorell, de l’explotació Son Serra de Marina
Verró
- Primer premi: Biel Company, de l’explotació Tagamanent
- Segon premi: Joan Miquel Torres, de l’explotació Son Rossinyol
Premi Especial i Reconeixement
A més dels premis per categories, s’ha atorgat un Premi a la Millor Presentació a Biel Torrens, de l’explotació Can Caló, per la qualitat i cura en la presentació dels seus animals, destacant entre els exemplars en exposició.
També ha rebut un premi especial Miquel Nadal Vidal, de l’explotació Corbera.
Així mateix, s’ha retut un homenatge al Sr. Tomeu Martorell pels seus 25 anys com a president de la Cooperativa Pagesa, en reconeixement del seu compromís i dedicació en la preservació d’aquesta raça autòctona i la seva contribució al sector ramader de Mallorca.
El Concurs Morfològic del Porc Negre Mallorquí es consolida, una vegada més, com un esdeveniment de gran importància en el Dijous Bo, promovent la conservació i el valor d’una de les races més emblemàtiques de l’illa.