Les Fires d’Inca 2016 han estat pensades i dissenyades per garantir la major participació ciutadana possible, tenint en compte com cada any la importància d’innovar i oferir noves activitats que actuïn com a reclam per inquers i visitants. La primera Fira estarà dedicada a la terra, mentre que en la segona Fira l’oci serà el protagonista i l’art i la gastronomia en la tercera Fira.

 

Primera Fira

La primera Fira dedicada a la terra, se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre i s’inaugurarà el dissabte amb la tradicional amollada de coets. Aquesta primera Fira tindrà com a protagonista al medi ambient, el territori i el benestar.

Durant la primera jornada, la del dissabte 22, destaquen la presentació de 3GLOPS; la mostra de Sa Cuina de sa Padrina; la Nit del Vi a Inca o  l’Inca Sound. Per al diumenge 23, ens esperen activitats relacionades amb la salut i l’ecologia en el Claustre de Sant Domingo; la Fira de Cases Regionals, que conjumini gastronomia, artesania, música i balls regionals; o la mostra de sobrassada, entre moltes altres activitats.

Segona Fira

La segona Fira té com a protagonistes el motor, l’esport i els nens. Precisament la majoria de les activitats estan pensades pels més petits de la casa però segur que les gaudeixen per igual tots els membres de la família.

Destaquen d’aquest cap de setmana la Fira de l’Esport, el Motor i els Infants, la Fira de la Ciència i la Tecnologia, en col·laboració amb la UIB; la Mostra d’antiguitats; la
 Fireta Friki, on es vendran còmics, llibres, anime i gadgets; 
i l’II Leather Festival, que comptarà amb els millors food trucks de la illa. Encara que durant les dues jornades també ens esperen nombrosos campionats, exhibicions i la presentació del XVI Ral·li del Dijous Bo.

 

Tercera Fira

La tercera fira d’Inca tanca un cicle que dóna pas a la festa de Santa Maria la Major preludi del Dijous Bo. Aquest any se celebrarà amb la temàtica de l’art i tindrà el seu eix central en els actes del 6 de novembre.

La gastronomia, la cultura, la civilització, les emocions i l’estètica seran els punts centrals de l’última Fira d’aquest any. A més, els carrers d’Inca es convertiran en un mostrari del millor art de les illes.

Durant el cap de setmana del 5 i 6 de novembre se celebraran activitats destacades com el Mercat medieval; Cuines del Món, amb actuacions i exhibicions de ball; una edició especial del Rata Market, un mercat ambulant de disseny, art i artesania; o la fira vegana, organitzada per Açaí i LoVegano; entre moltes altres activitats.