Xisco Pol: «Tenim molta de feina i moltes ganes de treballar»

El diumenge passat va tenir lloc a Inca amb motiu de la Primera Fira del Dijous Bo una trobada de Cossos d’Emergència a la plaça de Mallorca. Es van celebrar diverses actuacions: a les 11.30 h, demostració de recerca d’explosius; a les 12, un simulacre de cerca de drogues; i una hora més tard es van explicar les pautes a seguir en el cas de trobar un cotxe accidentat amb animació real i procedint al rescat de les víctimes.

Durant tot el dia es va oferir als visitants a convertir-se en bombers per un dia i apagar un foc; a més, es va instal·lar una carpa gran amb un circuit de fum on la gent es va poder moure i aprendre a actuar en moments d’emergència.

Xisco Pol, cap de l’Agrupació de Voluntaris de la Protecció Civil d’Inca, va afirmar a www.dijousbo.es que «el treball de Protecció Civil està relacionat amb tot el que són emergències no policials: rescats de persones, petits incendis agrícoles, forestals, rescat d’animals, ajudar la gent i a tots els grups professionals que hi ha».

El màxim responsable d’aquesta àrea va confirmar que «hi ha més feina al Dijous Bo per les exhibicions, i normalment estem de guàrdia sempre per col·laborar amb la policia perquè hi sol haver algun accident, o per si es perd algun nen, o hi ha algun incident, ja que aquests dies estem duplicant la població».

Per concloure, el voluntari cap va afegir que «som uns 15 voluntaris a Inca, i ens agradaria ser més. De feina, en tenim molta, i de ganes de treballar també».

X