Xisco Mateu (Beer Lovers, Alcúdia) ens porta aquesta recepta per animar-nos a participar en el concurs de cervesa que se celebrarà aquest cap de setmana al Claustre de Sant Domingo a Inca, amb motiu de la Primera Fira del Dijous Bo.
Passos:
Per començar prepararem les verdures per després tenir-les llestes: pelarem una ceba, quatre o cinc alls, una pastanaga i dos porros. Ho reservem.
En primer lloc, posem a escalfar unes tres cullerades d’oli en una olla mitjana.
Mentre s’escalfa, netegem les galtes del porc amb un ganivet, traient els possibles pèls o greix que no vulguem.
Afegim sal i pebre a les galtes, i les passem per farina.
Mentre hem fet tot això, l’oli s’haurà escalfat; tirem llavors les galtes de porc a l’olla perquè es vagin fent.
Agafem les verdures que teníem pelades i les tallem totes en trossets petits. Esperem que les galtes de porc estiguin llestes i les reservem.
Afegim al mateix oli les verdures i esperem que escalfi. Un cop cuites, hi afegim les galtes i ho deixem dos minuts perquè tot agafi gust.
Afegim doncs la cervesa i que cogui a foc mínim durant 2 hores aproximadament amb l’olla tapada.
Una vegada llest, traiem la carn i posem tot el brou a la trituradora per aconseguir una salsa. Quan estigui triturada la tornem a posar 5 minuts al foc juntament amb les galtes de porc perquè espesseixi una mica.
Ingredients:
6 galtes de porc
Farina
Sal
Pebre bo
6 alls
2 pastanagó
2 porros
2 cebes
2 cerveses