V Fira Vegana, un estil de vida aquest cap de setmana a la plaça de Santa Maria la Major

Arriba l’hora per als vegans a les Fires d’Inca. Aquest cap de setmana, la capital del Raiguer es ficarà de ple en la Fira de l’Art, i entre les múltiples activitats previstes figura la cinquena edició de la Fira Vegana, que es desenvoluparà a la plaça de Santa Maria la Major, el dissabte i el diumenge (2 i 3 de novembre) entre les 11.00 i les 19.00 hores el primer dia i de 10.00 a 19.00 hores el segon.

La presidenta de Vegan Xefs, Victòria Frontera, es mostra molt il·lusionada de cara a l’esdeveniment. “Agraïm la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca i la d’algunes empreses privades que ens ajuden per a poder estar presents, ja per cinquena vegada, en aquesta fira”, diu.  I és que Vegan Xefs és l’agrupació que organitza aquesta trobada.

“Hi haurà estands de menjar vegà, i el diumenge farem un concurs”, anuncia Frontera, qui precisa: “A més de plats condimentats i tallers, farem xerrades per explicar què significa ser vegà i com viu un vegà”. Frontera assenyala que l’esdeveniment també comptarà amb el suport de l’Associació de Cuiners de les Illes Balears (ASCAIB), agrupació que, per la seva banda, compta amb la col·laboració de Restauració Mallorca i que pertany a FACYRE. “Es podria dir que Vegan Xefs som fills d’ASCAIB”, conclou.

El veganisme és un estil de vida que rebutja l’ús de productes i serveis que provinguin d’animals, ja sigui per a aliments, vestimenta, medicaments, cosmètics, transport, experimentació, ajuda en el treball o entreteniment, a excepció del manteniment d’animals de companyia.

Des de l’antiguitat hi ha hagut persones que han renunciat al consum de productes obtinguts d’animals, però el terme veganisme és modern: va ser encunyat el 1944 per Donald Watson, amb l’objectiu de diferenciar-lo del vegetarianisme. 

 

X