Una senalla mallorquina serà la imatge del Dijous Bo 2016

Aquest matí s’ha presentat en el Museu del Calçat i de la Pell la imatge del cartell de Dijous Bo d’aquest any. Entre les més de 30 propostes presentades, ha guanyat un disseny basat en una tradicional senalla mallorquina. Aquest cartell serà l’utilitzat per promocionar la festa més gran d’Inca i que aglutina milers de visitants de tot Mallorca.

El disseny guanyador ha estat obra de Llorenç Fernández, un jove que ha assegurat que «volia aconseguir qualque cosa que representés el Dijous Bo». Precisament, Fernández ha explicat que ell és un assidu a aquesta festa, que l’ha viscut «de tota la vida». A l’hora de dissenyar el seu cartell, el guanyador ha indicat: «Al principi com que era de temàtica lliure vaig pensar que seria més fàcil, però en realitat m’he adonat de la complicació que això suposava.»

Per la seva banda, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha explicat que en la recerca del millor cartell ha prevalgut «que es representés el que és el Dijous Bo, el seu esperit». En aquest sentit, ha afirmat que el disseny «tenia l’essència que cercàvem, ja que volíem recuperar el significat de la festa pagesa, i què millor que fer-ho amb una tradicional senalla mallorquina».

X