Un dissabte “complet” que acabarà sent un “infern”

Serà un dissabte d’activitat frenètica. Aquest 9 de novembre, Inca viurà una jornada plena d’oferta d’oci. De bon matí, el Ral·li Dijous Bo Trofeu TAC SPORT serà l’arrencada d’un dia que conclourà de matinada amb la ciutat plena de dimonis, foc i espectacular pirotècnia. Al migdia, després de la sortida prèvia dels capgrossos i la batucada Fieres d’Inca, hi haurà temps per a la festa del vermut i la tapa  en el VERMUT FEST 2019, el punt àlgid del qual estarà en “l’esclafit vermuter” (12.15 hores), moment en què arrencarà l’oferta de cinc tapes i vermut al preu de 5 euros.

El Mufatardeo donarà pas a l’INC’FERNET 2019. La plaça d’Espanya s’omplirà de gent jove àvida de presenciar jocs malabars i l’actuació de les sempre espectaculars Fieres d’Inca amb les seves terribles disfresses i el seu bon maneig del foc. A les 20.15, les solemnes completes a l’església de Santa Maria la Major precediran a l’encesa del tradicional fogueró a la mateixa plaça de l’església amb les danses ancestrals dels Dimonis d’Inca i els xeremiers. Poc després, Inca s’omplirà de fogueres a diferents punts de la ciutat, i veïns i visitants es reuniran prop del crepitar del foc.  Balls populars en diverses zones.

A les 23.00 hores, Inca es convertirà en un infern. Arrencarà l’INC’FERN’2019 amb el sempre esperat espectacle pirotècnic i musical a la plaça d’Espanya. El so dels tambors, els bombos sonant greus, les espurnes, les llums, les ombres i les bèsties de foc dansant com a possesses enmig de la nit faran que Inca visqui una vetllada de por.

Des de l’Ajuntament d’Inca es recomana encaridament a veïns i visitants que portin roba vella i de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, el cap tapat amb un capell i el clatell tapat amb un mocador de cotó. També és  recomanable protegir-se les orelles contra el soroll i no tocar, en absolut, cap element de pirotècnia. Els menors d’edat no hi podran participar sense el consentiment per escrit dels seus pares o tutors legals.

X