Un Dijous Bo de seguretat i tràfic ordenat

Passades ja les hores centrals del dia, en les quals es centren quasi totes les activitats (l’hora punta estimada de vianants al carrer és entre les 11 i es 13 hores), es pot fer un primer balanç del funcionament dels aparcaments, així com dels diversos dispositius de seguretat i atenció mèdica. Per tal de conèixer l’opinió dels organitzadors dels dispositius de seguretat, hem parlat amb el subinspector José Cañete, de la Policía Local d’Inca.

Malgrat encara no hi ha xifres oficials, ens deia que “l’apreciació dels companys és que ha hagut la mateixa participació o més que altres anys”, la qual cosa significa que s’ha pogut rondar una xifra propera a les 200.000 persones a Inca. Els incidents, no obstant això, han estat mínims, i l’operatiu “ha estat molt bé complementat amb la Guardia Civil, que ens ha arropat molt, ha hagut un nivell màxim de seguretat ciutadana”.

Pel que respecta a l’atenció mèdica, Cañete assegura que “els dos hospitals de campanya han agilitzat molt els tràmits, impedint que la gent hagi d’anar als PACS, s’ha donat una atenció molt ràpida”. Finalment, Cañete ens confessava que els nous aparcaments “han suposat una bona experiència, han estat emprats per 300 vehicles i això ha donat molta fluïdesa a la circulació”. Aquest servei estarà disponible fins a la 1 de la matinada.

X