Un Dijous Bo amb un gran present i un millor futur

Dies després del Dijous Bo 2011 la capital del Raiguer assaboreix les pinzellades deixades durant la setmana gran d´Inca que, un any més, ha demostrat que gaudeix d´un gran present i, sobretot, d´un millor futur.

La mescla de la tradició de la pagesia mallorquina amb les noves tecnologies resulta un èxit, de forma que tant els majors com els joves, que és el més important, continuen apostant per una fira de les fires més arrelada que mai. Fins i tot amb la sempre amenaçant pluja, el Dijous Bo enganxa a Mallorca, com ho demostren les 160.000 visites que va rebre la ciutat durant els dos grans dies de festa.

El Dimecres Bo varen ésser els inquers qui primer feren una volta a les 500 paradetes que a poc a poc ocuparen els carrers de la capital del Raiguer i, ja a la nit, milers els joves de tota l´Illa s´acostaren per viure de prop la festa, encara que la pluja va aparèixer durant tot el vespre. Ja el Dijous Bo, els núvols amenaçadors varen fugir progessivament per deixar un dia assolellat i amb un clima primaveral, que va permetre que milers i milers de ciutadans passegessin per Inca i gaudissin de les mostres, els comerços i, també, la millor gastronomia mallorquina.

La crisi ha reduït un 20 per cent el nombre de visitants, és cert, però en la pitjor època econòmica dels darrers 30 anys Inca ha mantingut la fidelitat de 160.000 persones, que continuen destacant el Dijous Bo com l´esdeveniment firal més important de Balears. Si a això li afegim l´aposta municipal per les noves tecnologies (a part d´aquest web, el Facebook, Twitter, vídeos…), la festa de la capital del Raiguer continua traspassant fronteres any rere any.

La bona feina de tots els inquers, l´esforç incansable de tots els inquers han permès que el Dijous Bo 2011 s´hagi viscut sense incidents, embossos greus, robatoris… En definitiva, Inca i tot Mallorca ja espera amb ànims renovats l´edició de 2012 de la festa més popular de l´Illa.

X