Un Dijous Bo amb les seves tradicions, novetats i padrins de luxe

El Dijous Bo ha iniciat el seu definitiu compte enrere amb la presentació, aquest matí, de l’extens programa que es desenvoluparà aquest any. Un programa que lògicament inclou les activitats tradicionals de la gran fira d’Inca, però que també presenta importants novetats. La presentació ha tingut com a escenari el Casal de Cultura i hi han assistit el batle d’Inca, Rafel Torres; la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Rosa Maria Tarragó; i una representació de les entitats involucrades en l’organització dels actes.

Però, a més de les autoritats, l’acte ha comptat amb dos convidats de luxe: Joan Bibiloni i Paquita Bover. Dos artistes que van recordar diverses anècdotes de les seves actuacions al Teatre Principal i als quals l’Ajuntament d’Inca ha nomenat padrins joves del Dijous Bo.

Després del gran èxit de les tres Fires, el Dijous Bo es presenta amb les millors perspectives. El programa d’actes començarà avui mateix amb la inauguració, a les 20 hores al Casal Cas Metge Cifre, de l’exposició “Life after death”, d’Àngel Ferrer. Serà el punt de partida d’un extensíssim programa que inclou aquest cap de setmana diversos actes vinculats a la festivitat de Santa Maria la Major.

Dissabte arriba un dels esdeveniments més esperats: el Ral·li Dijous Bo. Organitzada per la Penya Automobilística Slick Quemado, es tracta d’una prova que amb el pas dels anys s’ha convertit en una de les més importants del Campionat de Balears de l’especialitat. Serà el primer acte d’una jornada que es tancarà amb l’encesa de foguerons a moltes places d’Inca.

Els actes de diumenge s’iniciaran amb la tradicional missa concelebrada, a les 10.30 hores a l’església de Santa Maria la Major, a la qual assistiran les autoritats, i després d’una jornada amb molts esdeveniments, a les 20 hores està prevista la lectura del pregó, que enguany farà la catedràtica Pilar Ferrer, filla, a més, d’un dels antics propietaris del Teatre Principal.

Després de diversos actes dilluns i dimarts, entre els quals destaquen una exposició filatèlica dedicada al Teatre Principal i una altra sobre la indústria sabatera d’Inca, s’arriba al dimecres, preludi del dia gran, però al mateix temps una jornada que ha anat guanyant en importància amb el pas dels anys.

Unes de les grans novetats de l’edició d’enguany obre les portes precisament el dimecres 12: la Fira del Cuixot, esdeveniment que comptarà amb la presència dels millors talladors de cuixot, encapçalats per Florencio Sanchidrián, considerat el millor del món.

Si afegim, per esmentar només alguns dels esdeveniments més emblemàtics, el popular Concurs Morfològic del Porc Negre Mallorquí, a les 15 hores a la plaça del Bestiar, i la inauguració oficial del Dijous Bo per part de les autoritats, a les 17.30 hores, amb el posterior recorregut pel Mercat Pagès, és clar que Inca serà ja dimecres una ciutat en la qual regnarà la festa per tots els seus carrers i places gràcies a una extensa oferta d’activitats per a tots els gustos i edats.

Ambient festiu que tindrà el seu colofó el dijous 13, el dia més esperat de l’any tant a Inca com a tot Mallorca per tots aquells que volen gaudir de la gran fira de l’illa. La xifra de visitants que preveu l’organització ho diu tot sobre la grandesa del Dijous Bo: 200.000 persones.

X