Tots a ballar amb Cofre Antic

La segona fira d’Inca va abaixar el teló i la ciutat ja es prepara per als diversos actes que conformen el programa de la tercera, amb la temàtica Fira d’Època i de la Sostenibilitat. Un programa amb moltes activitats, que tindrà com a colofó ​​una ballada popular a les 20 hores del diumenge 2 de novembre a la plaça de Santa Maria la Major.

La ballada popular serà a càrrec de l’Associació Folklòrica d’Inca Cofre Antic, un grup de música popular integrat per 14 persones. L’Associació compleix un quart de segle el proper any, i a més de diumenge que ve,  també està previst que actuï a Inca el següent cap de setmana amb motiu de la festivitat de Santa Maria la Major.

Joan Rotger és el president de Cofre Antic i explica que “toquem el que ens demanen, perquè el que volem és que en la ballada participi el màxim de gent, tot el qui vulgui pot fer-ho”, puntualitza que “sempre, és clar, que sigui música popular d’aquí“.

Sobre el que més demana la gent, Rotger assegura que “boleros i jotes potser sigui el que més soni en les nostres actuacions, però el nostre repertori també inclou un altre tipus de cançons populars pròpies de les Illes”.

Cofre Antic, a més, actua en altres poblacions de Mallorca. “Aquest any hem actuat, per exemple, a Consell, Alaró, Bunyola i Palma, i el 23 de novembre ho farem a sa Pobla”, explica el president de l’Associació Folklòrica.

X