S’obre el teló dels actes del Dijous Bo relacionats amb el Teatre

cartell-presentacio-actes-teatreS’ha obert el teló dels actes emmarcats dins del Dijous Bo que serviran per commemorar el centenari del naixement del Teatre Principal. Demà mateix comença el primer d’aquests actes amb l’exposició que s’està muntant al Claustre i que recull part de la història del Teatre Principal. S’hi mostraran una quarantena dels més de 2.000 pòsters de cinema que es trobaren a l’edifici amb pel·lícules que van des de l’any 1936 fins al 1994. Destaca el gegant cartell del film Ben-Hur pintat a mà que es troba en procés de restauració, però que ja es podrà admirar.

Aquest divendres continua el programa amb un concert de música del grup Los Secretos al Claustre amb una finalitat solidària. La nota teatral, la posarà el grup Idealogia, amb dues de les seves representacions sempre innovadores. No hi faltarà el microteatre, que sempre té tan bona acollida a Inca.

Per un altre costat, s’ha anunciat que el pregó del Dijous Bo també serà per al Teatre. El farà Pilar Ferrer, en nom dels antics propietaris que el 1946 reformaren el Teatre Principal. La setmana del Dijous Bo serà especial perquè es presentarà el segell commemoratiu oficial del centenari, a més del llibre fotogràfic i el documental del Teatre.

A més, enguany els Premis Dijous Bo, de forma excepcional, se celebraran el divendres, dia 14 de novembre, coincidint amb el centenari, i es clausuraran amb un espectacular concert del conegut pianista Gabriel Duran.

L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui aquest programa d’actes que es desenvoluparà els mesos d’octubre i novembre. El batle Rafel Torres, la regidora de Cultura Maria Payeras i el regidor de Comunicació David Devis han exposat avui al Claustre els esdeveniments inclosos en aquest programa.

presentacio-actes-teatre2014
David Devis, Rafel Torres i Maria Payeras
X