Sentir-se heroi per un dia

Hi ha professions que no deixen a ningú indiferent pel treball que desenvolupen. Mostra d’això són els cossos d’emergències de les Balears, que vetllen per la seguretat diària de tots els ciutadans. Ells s’encarreguen d’apagar focs, rescatar i trobar persones, buscar explosius o evitar situacions de perill.

No és d’estranyar, llavors, l’aclaparador èxit que té any rere any a Inca la Trobada de Cossos d’Emergència. En aquesta sisena edició, celebrada durant tot el diumenge, els visitants i, principalment els nens, han pogut sentir-se herois per un dia. Tant grans com petits han quedat impressionats amb els helicòpters i els vehicles de les forces de seguretat, en els quals han pogut entrar per veure’ls per dins.

Des de les 10 del matí i fins a les 8 de l’horabaixa, a la plaça de Mallorca, representants dels diferents cossos de policia, la Guàrdia Civil, els bombers, l’Exèrcit, els serveis d’ambulància i Protecció Civil d’Inca han respost als més curiosos totes les preguntes relacionades amb els seus treballs.

Un dels principals objectius de la Trobada és conscienciar el ciutadà de la importància de prevenir i actuar adequadament davant les situacions de risc. Els més petits han pogut participar en diversos tallers de reanimació cardiorespiratòria o en un circuit d’educació vial.

A més, durant el matí es van representar diverses actuacions com l’exhibició de la recerca de drogues amb la unitat canina de la Policia Nacional o el rescat d’un família atrapada en un cotxe accidentat. Una vegada més ens han demostrat que estan preparats per actuar.

[widgetkit id=”3″]

X