Sempre alerta pel bé de tots

Una de les activitats més vistoses de la primera fira d’Inca serà sens dubte la V Trobada de Cossos d’Emergència. Tots els cossos involucrats a atendre les emergències a Mallorca es reuneixen aquest diumenge a Inca per realitzar diversos actes amb un objectiu prioritari: conscienciar el ciutadà de la importància de prevenir i d’actuar adequadament en moments compromesos.

Organitzada per l’agrupació de Protecció Civil d’Inca, aquesta cinquena edició de la Trobada es desenvoluparà diumenge que ve, de 10 a 14 hores al matí i de les 16 a les 20 hores a la tarda, a la plaça de Mallorca de la ciutat. Una bona ocasió perquè el visitant de la fira conegui més de prop com desenvolupen el seu treball aquestes forces especialitzades a atendre la població, des d’un petit contratemps a situacions d’elevat risc.

Lògicament no hi faltaran els cossos policials, Guàrdia Civil, bombers, exèrcits de Terra i Aire o Protecció Civil, per esmentar-ne només alguns dels que es donaran cita a Inca. Hi haurà una exposició dels mitjans necessaris per desenvolupar la seva tasca, així com simulacres i demostracions de diversa índole.

Xisco Pol és el màxim responsable de l’agrupació de Protecció Civil d’Inca i assegura que la Trobada “contribueix que la ciutadania tingui un millor coneixement de com desenvolupem la nostra feina”. Destaca que, entra altres activitats, hi haurà diferents simulacres, actuacions amb gossos, una mostra de com actuen els TEDAX de la Guàrdia Civil o situacions de foc real amb un cremador de propà.

Entre les activitats de la Trobada hi haurà diverses dirigides especialment als nins, la qual cosa Pol considera fonamental perquè “és molt important que una persona estigui conscienciada des de petita de la importància de la prevenció i de com ha de reaccionar davant determinades situacions. Inculcar això als menors segur que en un futur els ajudarà tant a ells com als que estem per atendre les emergències “.

X