Pep Nicolau: “La Fira de l’Art és com un petit Dijous Bo, el millor està per arribar”

Inca viu a cavall entre la celebració de les passades Fires (Fira de la Terra i Fira de l’Oci) i la proximitat de la Fira de l’Art, la tercera i darrera Fira que precedirà el Dijous Bo (16 de novembre) i que es durà a terme aquest cap de setmana (dissabte dia 4 i diumenge dia 5 de novembre). Ja són moltes les activitats que s’han desenvolupat a la capital del Raiguer, però, segons el president de l’Associació de Comerciants Pep Nicolau, “el millor està per arribar”. I és que Nicolau compara els actes d’aquest diumenge amb “un petit Dijous Bo”.

L’empresari inquer es mostra il·lusionat amb la Fira Medieval, que tendrà lloc aquest cap de setmana, inclosa a la Fira de l’Art. “És una de les activitats més antigues, més tradicionals de les nostres fires”, assenyala. “Esperam poder armar unes noranta ‘paradetes’. El Circ Bover ens garantirà l’animació en tres escenaris. Enguany, l’habitual circuit medieval del nucli antic es perllongarà fins a la plaça Santa Maria la Major. Dissabte hi haurà espectacles amb foc, equilibristes, etc., i diumenge els combats simulats, que sempre generen molta expectació”.

Nicolau no s’oblida que dissabte i diumenge “tendrem ‘Cuines del Món’, una trobada internacional de professionals que vénen de Galícia, Andalusia, Àustria, Alemanya, Estats Units, Xile i fins i tot un que ens arriba des d’Armènia. Es preveu que diguin devers 20 estands els que podrem instal·lar a la plaça de Mallorca. Aquest serà el segon any que durem endavant aquesta fira, després del bon resultat de la de l’any passat. Tampoc ens oblidam de la gent de Rata Market, que són molt bons”.

A l’hora de fer un primer balanç de les Fires fetes fins ara, Nicolau indica que “la primera, la Fira de la Terra, es va veure una mica afectada per la pluja i per la inestabilitat de la meteorologia. Ens va faltar una mica de gent, tot i que la gran majoria d’activitats es varen poder dur a terme. Crec que només va ser el Concurs de Dibuix que es va haver d’ajornar per a la Segona Fira. També és cert que alguns expositors no varen venir per por de la pluja. Tot i això, ja és habitual que la Primera Fira sigui, des de sempre, la més fluixeta”.

De la segona (Fira de l’Oci), Nicolau assenyala que “va superar les nostres expectatives, tant en l’àmbit comercial com de visitants. Fins i tot a la secció de ‘Pa i coses’ que es va celebrar al Claustre de Sant Domingo es varen esgotar alguns productes abans del tancament. Va ser una experiència molt positiva. Un altre esdeveniment extraordinari va ser la Fira de la Ciència i la Tecnologia. Malgrat que hi havia dubtes que aquesta novetat pogués encaixar, finalment va resultar un èxit i va fer que una fira acabàs en dilluns, a fi que centenars de nins i nines d’escoles poguessin visitar-la. Vaig parlar amb diferents professors i estaven encantats”.

L’apartat del motor, amb venda de motos de segona mà, les exposicions de cotxes i motos també van brillar amb llum pròpia, segons Nicolau, que posa molt d’èmfasi en un tema social: “L’homenatge que vàrem fer a les persones majors a Santa Maria la Major. Els comerciants estam molt orgullosos d’haver reunit aproximadament 300 persones.”

De cara a aquest cap de setmana, Nicolau espera molta gent. “Com deia abans, la Fira de l’Art és un petit Dijous Bo. Després, una vegada que hagi passat, ens ficarem de ple en els dimonis, foguerons i les torrades de la copatrona d’Inca, Santa Maria la Major. Després, el Dijous Bo… Ara arriba el millor”.

Per acabar, Pep Nicolau considera que, “de moment, els resultats comercials són molt bons, especialment en el sector de la restauració”.

 

 

X