Pep Nicolau: «La 3ª Fira ha estat gairebé un petit Dijous Bo»

Hem volgut conèixer el balanç que l’Associació de Comerciants d’Inca fa d’aquestes Fires, ara que ja hem passat l’equador d’activitats, i ens apropem, després de tancar el cicle de les Fires, al Dijous Bo. Per a Pep Nicolau, president de l’Associació, la 3ª Fira ha estat la millor amb diferència, per participació, públic i consum”. Res millor que consultar el representant dels comerciants, que ens assegurava que després de parlar amb molts d’ells confirmaven que “hi ha hagut més despesa en alimentació, restauració i comerç. Hi ha llocs que hi van estar setmanes anteriors i no van vendre tant, però en aquesta Fira molts han esgotat productes”.

Cal considerar el factor climatològic com alguna cosa fonamental, i com diu Nicolau, “esper que tinguem aquest temps el Dijous Bo, és una condició molt important perquè la gent véngui a Inca”. I la gent ho és tot, quan ja tens el producte, el treball, la il·lusió i les ganes: “Per participació, la 3ª Fira ha estat un petit Dijous Bo, i això és fruit del treball d’anys, per aconseguir que tingui una gran repercussió. No és casualitat que conegués gent de Menorca, Manacor, Sóller…, de tot arreu! Això demostra que som referent en tema de fires”.

Analitzant les Fires en el seu conjunt, Nicolau afirma que “les novetats han anat bé. Hem detectat coses que volem millorar i actualitzar. Per exemple, potser hagi faltat una gastronomia més variada i ha sobrat una mica de bijuteria. Abans venia gent de Galícia, Catalunya, València, Astúries… Ara, amb el cost, vénen menys. El camí és bo, si bé hem de pensar a canviar, a millorar per seguir sent referents i diferenciar-nos”. Així, l’Associació es dedicarà a seguir innovant per sorprendre i donar la millor qualitat, el millor comerç i l’entreteniment.

X