Pep Córcoles: «Per a un artesà és gratificant veure que una cosa feta amb les seves mans és útil»

Les Fires d’Inca acolliran una nova edició del mercat ‘Barri dels artesans’, un projecte que va començar fa tres anys i amb el qual se cerca «potenciar el treball artesanal», així com explica l’organitzador Pep Córcoles. Un treball que segons explica «és fruit de moltes hores», encara que molt gratificant «quan veuen que una cosa feta amb les seves mans és útil per als altres».

Als carrers de la Pau, l’Estrella i Miquel Duran, sabaters, fusters, teixidores i altres artesans oferiran una mostra dels treballs que realitzen. Tots ells a més aniran vestits amb els vestits típics de l’ofici, «com a mostra de respecte per les nostres tradicions», assenyala Córcoles.

Aquest any, com a novetat, un dels socis del Sindicat Obrer La Pau ha construït uns cavallets amb material reciclat. Així com descriu Pep, «el carrousel és totalment ecològic i va accionat amb una bicicleta, per la qual cosa no consumeix electricitat ni gasolina». Els cavallets, als quals es podran muntar els nins, estaran situats a l’avinguda del General Luque durant les dues primeres Fires i al carrer de Miquel Duran durant la Tercera Fira i el Dijous Bo.

Respecte al preu de l’artesania, Córcoles assegura que «no és un producte car, però cal tenir en compte que val aquests diners perquè s’inverteix molt de treball en cada peça». Assegura que «ara estam acostumats a comprar a grans superfícies i, si surt defectuós, ho tires i en compres un altre». No obstant això, continua, «si un producte artesanal es trenca, pots anar a qui t’ho ha fabricat perquè saps que podrà arreglar-lo».

Per a aquesta edició espera «poder agradar a la gent, vendre el màxim possible i sobretot ajudar a dinamitzar el negoci d’Inca». El ‘Barri dels artesans’ obrirà a cada fira de 10 a 20 hores. No perdeu l’oportunitat de passejar per un mercat que uneix tradició artesana i cultura en un ambient immillorable.

X