Peccata Minuta: recorregut de sabors

Vuit dels més prestigiosos xefs de Mallorca estaran aquest cap de setmana al Claustre de Sant Domingo participant en una de les activitats que més acceptació i èxit va tenir a les Fires de 2013: Peccata Minuta. Aquesta ruta gurmet permetrà als visitants completar un recorregut de sabors al voltant d’un claustre en què se serviran unes 9.000 tapes i més de 1.800 begudes. En total hi participaran vuit xefs: Andreu Genestra (Restaurant Andreu Genestra), Marga Coll (Miceli), Andrés Benítez (Es Molí d’en Bou), Tomeu Torrens (Celler Can Amer), Sílvia Anglada (Es Tast de na Sílvia), Catalina Pieras (Daica), Joan Marc (Joan Marc Restaurant) i Manu Pereira (Restaurant 1934). Alguns d’ells han parlat amb www.dijousbo.es

Andreu Benítez, Es Molí d’en Bou: «No són tapes petites, són plats en miniatura»

«Nosaltres, pel fet d’estar en un entorn de fira, creim que un producte molt reconeixedor és el coco, que sempre trobam per les parades. Per això pensam de muntar una tapa basada en el coco. Ens agraden els plats amb contrapunts, per això pensam en una tapa salada dins d’un coco. Aquest és el primer any que venim i farem unes 800 tapes. No són tapes petites, són plats en miniatura.»

Marga Coll, Miceli: «Peccata Minuta és una forma d’apropar la cuina de qualitat a tot el públic»

«Elaborarem dues tapes, un rotllet cruixent elaborat amb molls mallorquins i una tapa dolça…, més que tapes són menús degustació. Farem un total de 1.200 tapes: 800 de salades i 400 de dolces. Enguany anam a tota. Aquestes iniciatives són fantàstiques promocionar la restauració. És una forma d’apropar la cuina a tot el públic. Som un restaurant petit, per a nosaltres suposa un gran esforç ser aquí i elaborar tantes tapes, però val la pena.»

Tomeu Torrens, Can Amer i Quely: «A les Fires ve molta gent»

«Molts mallorquins visiten les Fires, prova d’això és que l’any passat es van superar les previsions i acabàrem les nostres existències. Aquest any esperam que ningú es quedi sense tapa, però tampoc volem que en sobrin. A les Fires poden venir 30.000 o 40.000 persones. Són unes dates en què la gent abandona la platja per visitar els pobles. El temps és important, però tot està previst també si plou. El lloc està condicionat. Ens hem coordinat de manera que els visitants podran triar entre tapes dolces, salades i postres. La nostra tapa és salada i l’hem dividit en quatre.»

X