Pa i productes locals, la millor combinació

El pa i el producte local també protagonitzen la Fira de l’Oci d’Inca, que ha començat aquest dissabte i que tendrà continuïtat demà diumenge al Claustre de Sant Domingo de 10.00 a 19.00 hores.

“Pa i coses”, I Fira del Pa Tradicional i del Producte Local, té com a principal objectiu la promoció i el foment del consum dels pans elaborats a forns amb obrador, així com de productes agroalimentaris de Mallorca.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Inca i l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears amb la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), compta amb la participació d’onze forns d’arreu de l’illa i deu paradetes de producte local, que durant tot el cap de setmana estaran exposades al Claustre de Sant Domingo.

Per tal de dinamitzar la Fira, s’ha organitzat un programa d’activitats que inclou tallers infantils i demostracions d’elaboració de pans. Un dels actes més destacats serà la xerrada (demà diumenge a les 12.00 hores) “La vuelta al mundo en 80 panes”, d’Iban Yarza, periodista i divulgador del sector del pa artesà.

Per acollir-se a la marca, els forns han de tenir obrador i han d’elaborar un 70 % dels productes que posen a la venda. A més, han de fer, com a mínim, dues varietats dels pans considerats tradicionals de les Illes Balears: el pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, la magraneta, la viena, el panet d’oli, la galeta d’Eivissa, el cóc i la galeta d’oli.

   

 

 

 

X