Oci i economia van de la mà al Dijous Bo

¿Referent lúdic o la millor oportunitat per a quadrar comptes? És difícil assegurar amb rotunditat què predomina al Dijous Bo. Ambdós aspectes són fonamentals. Una fira capaç de convocar més de 200.000 persones escenifica a la perfecció una cita en què l’oci té un protagonisme indiscutible, però també és innegable la vessant econòmica de la festa. Els comerços de la ciutat i els responsables del mercat són els més beneficiats directament per la fira, però la realitat és que tots a Inca surten guanyant amb el Dijous Bo. Oci i economia van de la mà en perfecta simbiosi en una festa que exerceix d’aparador de les tradicions mallorquines.

El Dijous Bo presenta un enorme ventall d’activitats que dóna resposta al visitant més exigent. A més de les activitats pròpies de la fira, hi ha altres de caràcter cultural, esportiu o gastronòmic que conformen el compendi ideal per fer d’Inca un lloc de visita obligat, ja sigui en el dia gran o en els caps de setmanes precedents que acullen les populars Fires.

Activitats com el concurs d’arts plàstiques, l’exhibició de porc negre, el tradicional ral·li o les diferents mostres relacionades amb la gastronomia, per destacar només algunes de l’extens programa, fan del Dijous Bo una fira que va molt més enllà de l’emblemàtic mercat. Una festa que, incidint de nou en el seu aspecte econòmic, millora els resultats anuals de molts comerços inquers.

X