Neus Nicolau, Passarel·la de Moda d’Inca 2012: “Tot es fa amb molta il·lusió”

Aquest diumenge se celebra, a partir de les 17.45 hores, la Passarel·la de Moda d’Inca, en la seva edició 2012. En aquesta hora hi haurà una sèrie d’actuacions, a les quals seguiran desfilades infantils, per començar amb les desfilades d’adults a les 18.30 hores. Malgrat els embats de la crisi al llarg dels anys, aquesta iniciativa ha demostrat sempre comptar amb un enorme suport popular i ha sabut sobreposar-se; més encara, cada any innova i tracta de superar-se a si mateixa amb noves iniciatives. Com ens comenta Neus Nicolau, “no tenim els mateixos recursos que la Passarel·la Cibeles, però tractem de fer una cosa dinàmica i entretinguda”. I per descomptat, sembla que any rere any ho aconsegueixen. El secret és la passió i la inquietud que demostren en les seves idees, tant des de l’Associació com per part de col·laboradors. En aquest cas, destaquen la inestimable ajuda de la revista In-Mediatika, amb Sandra Llabrés al capdavant, que ha proporcionat la col·laboració de la major part de les models, i suggeriments i ajuda constant. Fruit d’aquesta cooperació, per exemple, neix una de les més destacades i exitoses novetats, que guarda relació amb les ja imprescindibles xarxes socials: ‘Mou el Món’, una idea amb la qual s’ha aconseguit que la gent pengi fotos relacionades amb la moda a la xarxa Pinterest, amb el hashtag #pasarelainca, que seran projectades en un videomuntatge durant la desfilada, i en una setmana ja en porten més d’un centenar; les projeccions aniran acompanyades per la música techno house, amb un CD especial per a l’ocasió a càrrec de Pig&Dan. Sona genial!

Aquest any, com ens comenta Neus, s’ha canviat la ubicació a la plaça de Sta. Maria la Major, buscant donar un toc nou “i afavorir els bars i comerços d’una zona nova, alternant”. Les novetats són també de contingut: “en aquesta edició tenim quatre passades infantils, tres d’ells amb vestits de comunió, etc., i una d’òptica en la qual participen més de 20 nins. I una altra novetat molt important és una desfilada de roba per a mascotes, que seran les protagonistes, durant una estona, de totes les mirades. Després vindrà la desfilada d’adults, en la qual participen 22 tendes, de les quals alguna farà més d’una passada”. És una de les edicions més participatives, i s’ha cercat el dinamisme, evitant que sigui una desfilada monòtona, i per això les passades es produiran amb agilitat, amb aproximadament dos minuts de passada per cada botiga. “Nosaltres hem contactat amb els associats i els no associats, la participació és totalment lliure, i aquest any tenim algunes novetats, com Sa Ruta -de roba esportiva- o la tenda de mascotes”.

La desfilada és gratuïta per a totes les botigues participants, ja que han comptat amb la cooperació de In-Mediatika per a la coordinació general i per facilitar les solucions de finançament. “Acordem l’organització amb Sandra Llabrés, i s’ha organitzat com un voluntariat, per la qual cosa li estem molt agraïts”. Encara que també hi ha lloc per a la roba d’home, majoritàriament es tracta de roba femenina. “Per als homes podrem veure roba de nuvi, esportiva i d’equitació, per exemple, però la major part és de dona”. Tot tendeix a la moda sport i casual de temporada tardor-hivern, com a font d’idees per vestir-se en aquesta temporada. ¡Inca està de moda!

X