Motos antigues i el llegendari 600

Ha complert cinc anys i des que va començar no ha parat de superar-se. L’exposició de motos i cotxes organitzada pel Motoclub Els Galgos és una de les activitats més atractives d’aquesta segona fira. La mostra, que es desenvolupa avui diumenge de 10 a 19 hores a diversos carrers de la ciutat, atrau molts visitants que s’interessen sobretot pels vehicles més antics, alguns d’ells veritables símbols de temps passats.

Així, el visitant pot comprovar com eren les motos més populars de fa diverses dècades, algunes de les quals, com Mobylettes o vespes, poden contemplar-se en aquesta exhibició.

També participen en l’esdeveniment diversos clubs vinculats a determinats models, com el R-5 Turbo o el Citroën 2CV, conegut popularment com “dos cavalls”, a més de cotxes americans dels anys 60 i 70 o vehicles militars. Una gran varietat que fa de la mostra una de les grans atraccions d’una fira dedicada al motor i a l’esport.

Però la joia de l’exposició és un cotxe emblemàtic, símbol de tota una època: el Seat 600. La concentració nacional del llegendari model que se celebra en el marc d’aquesta fira ha portat a Inca el primer 600 que es va matricular a Espanya, en el 1957. Els primers es van posar a la venda per unes 70.000 pessetes de l’època i van tenir tanta acceptació que el mític model, que es va fabricar fins a 1973, va acabar per convertir-se en el cotxe més popular que ha circulat mai per les carreteres espanyoles.

X