Mirant cap al Dijous Bo passant per Santa Maria la Major

Una vegada concloses la Fira de la Terra (22 d’octubre), la Fira de l’Oci (29 d’octubre) i la Fira de l’Art (5 de novembre), Inca es prepara per a un cap de setmana en el qual la festa es dedicarà a santa Maria la Major, copatrona de la ciutat. Foguerons i torrades es realitzaran a diferents indrets del terme municipal. És evident que, ara ja sí, qui més, qui menys espera l’arribada del Dijous Bo (dia 16 de novembre). De fet, la doctora Magdalena Llabrés Roselló pronunciará, aquest cap de setmana, el pregó que donà el sus a l’anomenada setmana gran del Dijous Bo. L’acte es desenvoluparà a l’església parroquial de Santa Maria la Major. La doctora Llabrés va ser escollida per la “rellevància dels seus èxits professionals, però, també, per haver fet bandera de la nostra ciutat”, segons explicà el batle, Virgilio Moreno.

Magdalena Llabrés Rosselló va néixer a Inca el 23 de febrer de 1952, filla de Ramon i Paquita, ambdós mestres de formació i que treballaven a l’empresa familiar Mobles Llabrés, ubicada llavors al carrer Major i la Gran Via d’Inca. Té un germà, Ramon Llabrés, arquitecte, que viu a Palma. Es casà amb Hipòlit Medrano l’any 1977 i és mare de dues filles. Viu a Palma des de l’any 1975, però mai no ha perdut els lligams amb Inca, tant familiars, d’amistats com professionals.

Professionalment, Llabrés l’any 1969 cursà els estudis de Medicina a la Universitat Central de Barcelona (Hospital Clínic). L’any 1975 començà a fer feina com a metge resident de Medicina Interna i Aparell Digestiu a l’Hospital de Son Dureta. L’any 1980 exercí a Inca, concretament al recentment obert ambulatori d’especialitats. Un any després es va traslladar al Centre d’Especialitats del Carme (Palma) i l’any 1988 obtingué la plaça d’adjunt d’aparell digestiu a l’Hospital de Son Dureta, on exercí fins al desembre de 2006.

El gener de 2006 es presentà a la plaça de cap de servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Comarcal d’Inca, on organitzà el servei fins a l’any 2009, quan tornà a Son Dureta. L’any 2010 començà a exercir a l’Hospital Universitari de Son Espases, on muntà el gabinet de Motilitat Digestiva. El juliol de 2017 es jubilà.

 

X