Miquel Gelabert: «900 aucells d’uns 70 propietaris han participat en el Concurs Ornitològic»

Un any més, hem parlat amb Miquel Gelabert, president de l’Associació de Canaricultors i Aucells de Camp d’Inca, aprofitant el Concurs Ornitològic. Ens conta que enguany hi ha hagut “900 aucells d’uns 70 propietaris, que han concursat dividits en sis gammes: color, postura, exòtics, fauna europea, híbrids i, com a novetat d’aquest any, periquitos”.

La categoria més abundant és la de color, i la divisió d’exemplars és molt desigual: “Hi ha categories amb 5 o 10 participants, mentre que a d’altres pot haver-n’hi més de 100.” Això és degut, ens explica, que són “més difícils d’aconseguir, fonamentalment per la dificultat de mantenir vius exemplars que, a la vida salvatge, no poden sobreviure amb les seves característiques (colors que criden l’atenció, etc.)”.

Enguany, els aucells de color s’han dividit en lipocroms (de color uniforme) i melànics (amb ratlles). A més, hi ha concursos en grup, en els quals es presenten quatre aucells que han de ser al més semblats possible, fet que mostra el nivell d’especialització al qual s’ha arribat. “Hi ha aucells realment rars, d’ulls vermells, de tot tipus. L’únic que encara no s’ha aconseguit és un canari negre.” A Mallorca, Menorca i Eivissa “hi ha entre 600 i 700 federats”, molta afició! Tens més informació a la web www.canaricultorsinca.es

X