Mikvé, una història en el túnel del temps

L’oferta cultural tampoc pot faltar al programa de les Fires d’Inca. I en aquest context s’enquadra la representació de l’obra Mikvé, a càrrec de la companyia Idealogia. La funció, a més, es realitza en un escenari sorprenent: els túnels subterranis del Quarter General Luque, convertits en improvisat teatre per a l’ocasió. Aquest cap de setmana hi haurà funció dissabte i diumenge, però ja es va representar a la primera fira i tampoc faltarà a la tercera.

El director de l’obra, Bernat Català, destaca “la bona acollida que estem tenint per part del públic. De fet, recomanem que facin reserves d’entrades per evitar que algú vingui i no pugui veure la funció”.

Sobre l’escenari, afirma que “no és gens habitual fer teatre a 10 metres de profunditat, però a nosaltres ens agraden els espais singulars”.

Sobre l’argument de Mikvé, paraula d’origen hebreu que fa referència a la purificació espiritual mitjançant la immersió a l’aigua, Català explica que “és un viatge a través de diversos segles, en concret des del XIII al XXI, en el qual es posa de manifest la discriminació que van patir els jueus a Mallorca. Els prejudicis amb els xuetes semblen superats en aparença, però hi ha molta hipocresia social al respecte”.

X