Miquel Àngel Vidal: «M’ha fet molta il·lusió tornar a guanyar aquest concurs»

Dos premis en dues categories diferents. Miquel Àngel Vidal repeteix com a guanyador en els Premis Literaris Pare Colom. Si l’any 2003 es va fer amb el premi de narrativa, aquest any ha aconseguit emportar-se el de teatre amb El bosc de Birnam. L’escriptor mallorquí assegura tenir “molta estima” a aquests guardons.

«Aleshores, el 2003, el premi va ser molt important perquè estava començant la meva trajectòria», explica Vidal. No obstant això, ara assegura sentir-se «més satisfet que mai» amb aquest reconeixement. «Encara que no m’agrada presentar-me dues vegades al mateix concurs, trobo que els dos gèneres són molt diferents, i m’ha fet molta il·lusió guanyar el premi», reconeix l’escriptor.

En El bosc de Birnam, Vidal juga amb tres personatges i recrea entre ells conflicte i tensió. «Al llarg de l’obra es van destapant mentides i veritats, i he procurat que el lector se sorprengui. He intentat fer-lo pensar», detalla Vidal.

Al llarg de la seva polifacètica trajectòria, aquest escriptor de Binissalem ha publicat quatre novel·les, quatre llibres de contes i unes altres quatre obres de teatre. A més, segons explica ell mateix, s’ha dedicat una mica a tot, però sempre molt lligat a la literatura, la seva veritable passió.

X