Mercè Puig i Rafel Ferragut reben el Premi Dijous Bo 2019

Mercè Puig i Rafel Ferragut han rebut, aquest dimarts, els Premi Dijous Bo 2019 en una emotiva vetllada que s’ha desenvolupat al Casal de Cultura d’Inca i que ha presidit el batle, Virgilio Moreno.

La Comissió Municipal de Cultura d’Inca va aprovar escollir Maria Mercè Puig i Viñeta i Rafel Ferragut i Bonafé com a Premi Dijous Bo 2019, d’entre les candidatures que s’hi presentaren. El Ple de l’Ajuntament d’Inca també va ratificar la proposta dels guardons, que reconeixen aquelles persones, entitats o institucions que hagin dut a terme una activitat en benefici de la societat inquera o que hagin destacat de forma rellevant per la seva aportació al progrés de la ciutat.

De les diferents propostes presentades, la Comissió va seleccionar Maria Mercè Puig i Viñeta per la seva encomiable tasca dinamitzadora sociocultural efectuada des de la seva arribada a Inca, ara fa més de 35 anys. Puig va ser la impulsora del Club Esplai s’Estornell i presidenta del GEDEM (Grup d’Esplai de Mallorca) del 1990 al 1993, a més de membre destacada de l’OCB d’Inca i la seva presidenta del 1994 al 1998. Mercè Puig fou també la primera presidenta de la Fundació Cultural es Convent, des del 2007 fins al 2012.

En el cas de Rafel Ferragut i Bonafé, ha rebut aquest guardó per la seva important trajectòria al capdavant de l’empresa familiar i l’Auditòrium de Palma. Ferragut ha realitzat al llarg de tota la seva vida una tasca molt important per promocionar i promoure la cultura.

L’any 2016 va ser nomenat “Ciutadà Europeu”, guardó que lliura l’Associació de Ciutadans Europeus de les Balears, entre altres motius, per haver contractat importants esdeveniments musicals d’Europa.

El lliurament del Premi Dijous Bo s’ha duit a terme aquest dimarts, 12 de novembre, en el marc de la setmana gran de la fira de les fires. L’acte del lliurament, un any més, ha estat al Casal de Cultura.

 

X