Mercat d’època i cavallers medievals

El mercat d’època i el torneig de justes medievals, dues de les activitats principals de la tercera fira d’Inca, ens remunten a l’edat mitjana. Tots dos estan organitzats per l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca, i per tant ningú millor que el president de l’entitat, Josep Nicolau, per parlar d’ells.

Sobre el mercat d’època, Nicolau ressalta que “és molt més que el típic mercat medieval que es fa a altres pobles de Mallorca, perquè també ve gent de la Península. És més variat i amb una decoració espectacular”.

El mercat medieval s’inaugura avui i estarà present tot el cap de setmana fins a gairebé la mitjanit, omplint d’ambient la ciutat. “Els carrers estaran molt concorreguts de gent, i crec que és important que els comerços obrin el dissabte encara que sigui festiu. Hem portat tres grups d’animació molt bons. Tot està previst perquè ningú dubti que valdrà la pena venir a Inca el cap de setmana”, assegura el màxim responsable dels comerciants.

El torneig de justes medievals garanteix espectacle a tots aquells que s’acostin a presenciar-lo a la plaça de toros. Nicolau destaca que “la posada en escena és sorprenent. Es tracta de la millor empresa d’Espanya en aquest tipus d’espectacles. Segur que tot el que vagi a veure-ho passarà una bona estona”.

X