Màxima expectació a la Fira de la Ciència i la Tecnologia

Inca ha viscut amb extraordinària expectació la jornada dominical de la Fira de la Ciència i la Tecnologia que continuarà demà a la plaça de Mallorca. L’Ajuntament i l’Associació de Comerciants i Restauradors de la capital del Raiguer han organitzat, per segona vegada, un esdeveniment que pretén promoure la inquietud envers la ciència de la població en general, especialment, entre la població en edat escolar.
La II Fira de la Ciència i la Tecnologia està patrocinada per la Direcció General d’Innovació i Recerca, de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, gràcies a la concessió d’una subvenció de la convocatòria d’accions especials de recerca.

Segons explicà el delegat de Transparència i Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Inca, Biel Frontera, “s’ha pogut gaudir d’experiments de ciència relacionats amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica, l’oceanografia i les tecnologies marines, la recerca en salut… I hi ha estands d’empreses que fan ús intensiu de la tecnologia: vehicles elèctrics, xarxes de comunicació, domòtica, electrònica de consum, desenvolupament d’aplicacions web i mòbils, imatge i so, Internet de les coses, etc.”.

Un any més, l’organització ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, a través del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (POTU) i el grup que coordina la participació de diferents departaments de la Universitat a activitats de divulgació de la ciència (DEMOLAB).

Per altra banda, la Fira ha tengut diferents centres de recerca de les Illes Balears. Hi ha hagut una carpa de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC), l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX). Un altre centre de recerca, l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, UIB-CSIC), col·laborà amb un taller per a públic familiar sobre ciència ciutadana en l’observació del mar.

Cinc centres educatius de la zona d’Inca hi han pres part mitjançant la preparació d’estands relacionats amb la ciència i la tecnologia: CC Beat Ramon Llull, IES Alcúdia, IES Berenguer d’Anoia, IES Binissalem i IES Pau Casesnoves.

Demà dilluns

Fins a 10 centres i uns 1.000 alumnes assistiran a les visites escolars que es realitzaran demà dilluns 30 d’octubre. Hi haurà tallers lúdics i educatius per donar a conèixer el món de la robòtica educativa als joves en edats entre 6 i 12 anys d’una forma divertida, amb recursos de LEGO Education. Cada taller estarà format per un màxim de 14 infants.

 

 

X