Màxima coordinació en matèria de seguretat per Fires i Dijous Bo

Durant la Junta Local de Seguretat s’ha fet també balanç de les dades de Guàrdia Civil i Policia Local, les quals evidencien una tendència positiva i posen de manifest els bons resultats obtinguts durant les darreres campanyes de prevenció i vigilància.

La sala de plens de l’Ajuntament d’Inca ha acollit una nova sessió de la Junta Local de Seguretat, amb la finalitat de coordinar el dispositiu especial que es durà a terme amb motiu de les Fires d’Inca i el Dijous Bo 2022. La reunió ha comptat amb la participació del batle d’Inca Virgilio Moreno, la delegada del Govern Aina Calvo, el regidor de Seguretat Ciutadana Sebastián Oriol, el regidor de Fires Antoni Peña, juntament amb representants dels diferents cossos i forces de seguretat, i altres membres del consistori.

Durant la trobada, s’ha definit el dispositiu especial que es posarà en marxa per Fires i Dijous Bo per tal de garantir així la màxima coordinació entre els diferents cossos de seguretat. En aquest sentit, el batle Moreno ha assenyalat que «com cada any comptarem amb els efectius necessaris perquè durant aquestes setmanes de màxima afluència a la nostra ciutat les qüestions de seguretat ciutadana estiguin ben cobertes».

En aquest sentit, cal destacar que durant les tres Fires i el Dimecres i el Dijous Bo s’implementarà un dispositiu especial de trànsit, i s’habilitaran noves zones d’aparcament als voltants dels diferents punts neuràlgics de la ciutat. Així mateix, durant aquestes dates assenyalades es podrà estacionar a la ronda de Jaume I.

Per altra banda, durant la reunió Guàrdia Civil i Policia Local han fet un breu balanç de les xifres de denúncies i actuacions realitzades durant 2022 i, una vegada més, s’ha posat de manifest que Inca es manté com una de les ciutats més estables i segures de Mallorca. De fet, la Guàrdia Civil ha afirmat que l’índex de delinqüència havia minvat un 12 % a la capital del Raiguer durant aquest any.

D’altra banda, pel que fa a les dades de la Policia Local d’Inca, evidencien l’augment de les actuacions i les tasques de control realitzades durant els darrers mesos, en els quals s’han incrementat considerablement els dispositius de vigilància i prevenció, amb més presència, per exemple, a les places els caps de setmana o campanyes per lluitar contra el turisme de fems.

«D’acord amb les estadístiques de la Policia Local i la Guàrdia Civil, podem assegurar que Inca és una ciutat segura, i això és degut principalment a la bona coordinació que existeix entre les diferents forces de seguretat que actuen al municipi. A més a més, durant els darrers anys hem realitzat un esforç molt important per incrementar els recursos de la Policia Local i consolidar la plantilla, per tal de poder dur a terme més actuacions i incrementar les tasques de control i vigilància», explica Moreno.

X