Mariaema Soler i Marta Fuertes, guanyadores de III Certamen d’Arts Plàstiques

El dimecres es va produir l’acte de lliurament del premi corresponent a la tercera edició del certamen d’arts plàstiques del Dijous Bo, i que és atorgat per La Constancia Centro Instructivo i l’Ajuntament d’Inca, ha estat guanyadora l’obra “Gula” de les autores Mariaema Soler i Marta Fuertes, ambas dues minors de 30 anys.
L’edició d’aquest any ha estat la més participada de totes les edicions fins a dia d’avui amb un total de 74 obres de les quals 17 han estat seleccionades per l’exposició.
Així mateix el jurat a considerat oportú atorgar una menció d’honor a l’obra Animalais de la autora Mar Agüera Llinàs.

Mariaema, originària de Selva, ens deia que no esperaven guanyar, malgrat tenien esperances de ser seleccionades, però afirmava: “m’ha sorprès perquè sabia de gent que es presentava que té uns treballs super potents, i mereixen tots els meus respectes”. Marta i Mariaema no es presentaven “amb idea de guanyar, però si al menys de fer un certamen al lloc on viu, perquè al final la major part de les vegades ens presentem a concursos de la Península”. Així doncs, considera que era “una bona oportunitat”. A més, per ser de Selva i conèixer el Dijous Bo des de petita s’ha sentit encara més il·lusionada.

Pel que respecta al nivell dels concursants, Soler afirma que “és molt alt, cada any s’intensifica el nivell d’aquest certamen, i per això estic molt contenta, la qualitat de les obres és brutal , hi havia una competència molt dura”.

L’obra guanyadora fa referència a la gula, i l’idea “va sortir d’una marca de roba que ens va demanar col·laboració, i ens varem començar a plantejar què podíem fer; es tractava d’un esdeveniments amb pastels, una història molt curiosa, i ens va semblar divertit parlar de l’estètica de boques obertes, de fer el porc, i del concepte de la gula a un lloc pensat per l’estètica”.

X