Mar Nicolau: “La Fàbrica Ramis és un dels millors escenaris del món per a la Nit del Vi”

Com a bona inquera, Mar Nicolau se sent orgullosa de col·laborar activament en l’organització d’alguns esdeveniments de les Fires i del Dijous Bo d’Inca. La presidenta d’Activa’t serà, per quart any consecutiu, la coordinadora de la Nit del Vi, que, també per quart any consecutiu, se celebrarà a la Fàbrica Ramis. Nicolau assegura que, segons els entesos en la matèria, aquest recinte és “un dels millors escenaris del món”.

-La presidenta d’Activa’t, de nou coordinant la Nit del Vi…

-Sí, és un orgull per a mi. Ja portam quatre anys i el resultat és excel·lent. L’any passat, per exemple, en tot just quatre hores, van passar per aquí unes 800 persones. És un treball conjunt d’Activa’t Inca Associació Empresarial, l’Associació de Petits Cellers, PIMECO, Wines of Mallorca i la Direcció Insular de Foment de l’Economia Local del Consell de Mallorca.

-Novetats d’enguany?

-Hi ha cellers nous, i això suposa sempre una millora. Particularment estic molt contenta que Son Bordils i Cellers Munar, totes dues empreses afiliades a Activa’t, segueixin amb nosaltres. Per què continuam fent la Nit del Vi a la Fàbrica Ramis? Perquè els entesos asseguren que la llum d’aquest lloc és extraordinària i el color dels vins es pot apreciar amb molta nitidesa. A més, és un espai a l’aire lliure en el qual els cellerers i els sommeliers es troben molt a gust. De fons, sonarà música de jazz, executada en directe per un grup…

-Aquest any, la recaptació, una vegada descomptada la inversió, anirà a parar a l’ONG La Sonrisa Médica. Per què?

-En cada edició pretenem que la Nit de Vi sigui un esdeveniment solidari, i aquest any La Sonrisa Médica compleix 25 anys. Una commemoració ideal per estar amb ells. És una gent que fa una gran tasca a l’Hospital d’Inca i mereixen el nostre reconeixement. Record que el primer any la recaptació va ser per a la Fundació ALDABA; el segon, per a l’Associació contra el càncer; l’any passat, per a Dona Vida Balears; i aquesta vegada toca el torn a La Sonrisa Médica.

-Quin serà el funcionament, aquest any, de la Nit del Vi?

-Dissabte, 19 d’octubre, de 18.30 a 22.30 la Fàbrica Ramis es convertirà en un gran celler en el qual podran tastar-se fins a 100 vins. L’entrada costarà 15 euros i amb aquests diners es podrà tastar tot el que es vulgui. A més, com a novetat, aquesta vegada, regalarem les copes. Cada client rebrà, també, un descompte de 5 euros per a la compra de vi, un bo que podrà ser acumulable amb uns altres en l’adquisició d’ampolles. Per part seva, personal de La Sonrisa Médica vendrà tapes a preus populars durant tota la vetllada.

-La Nit del Vi, sempre en dissabte i fins que comença a fer fosca…

-Sí, així és. Tot té un motiu. Pretenem que la Nit del Vi sigui l’arrencada de les Fires, el ‘sus’ com deim aquí, i que acabi una mica tard perquè la gent tengui opció d’anar a sopar a algun celler o a algun restaurant de la ciutat. Sinergies, en diuen d’això, no?

X