Lliurament del Premi Dijous Bo 2018 en una emotiva vetllada

El mestre i catedràtic jubilat Maçià Tugores, l’esportista Joan Reinoso, l’exdirectiu del CE Constància Jordi Cerdà, les propietàries de la llibreria Espirafocs, Paula Valriu i Pepa Planas, el matrimoni format per Catalina Vallori i Miquel Ferrer per col·laborar a engegar l’escola de Joan XXIII i el doctor Josep Reyes, coordinador del Programa de Selecció de Pacients de Càncer de Còlon de l’Hospital d’Inca, han rebut aquesta nit el Premi Dijous Bo 2018 en una emotiva vetllada que ha tengut lloc en el saló d’actes del Casal de Cultura.

“El procés de concessió d’aquestes  distincions ha estat molt participatiu i s’ha aconseguit una unanimitat que augmenta la importància del Premi Dijous Bo”, ha comentat una font autoritzada de l’Ajuntament d’Inca.

Les autoritats municipals han premiat, un any més, la bona tasca desenvolupada per algunes persones de la capital del Raiguer.

Macià Tugores actualment és membre de Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica (SECOT). Una associació sense ànim de lucre, formada per professionals, directius i empresaris que, havent finalitzat la seva activitat laboral, amb esperit altruista, ofereixen la seva experiència i coneixements en gestió empresarial o acadèmica als qui ho necessiten. Macià Tugores ha tingut una llarga trajectòria professional dins l’àmbit privat i dins l’administració autonòmica. Ha estat catedràtic d’Administració d’Empreses i mestre d’ensenyament secundari. També va ser futbolista durant quatre temporades del CE Constància i del Cadis.

La llibreria Espirafocs ha estat un referent dins la vida cultural d’Inca. Ha estat un lloc on la literatura ha captivat a molts inquers. Paula Valriu i Pepa Planas han estat la cara d’aquesta empresa.  Elles han impulsat diferents iniciatives i participat dels esdeveniments culturals de l’Ajuntament. La seva tasca de promotores literàries ha anat més enllà de la ciutat i de la comarca del Raiguer.

Jordi Cerdà ha estat, durant 42 anys, i de manera altruista, membre de la directiva del CE Constància. Durant 9 anys va ocupar el càrrec de president i en cinc ocasions va haver de fer-se càrrec de la junta gestora. En l’àmbit professional ha regentat una reconeguda tenda de mobles en el municipi d’Inca. Dins d’aquest vessant, ha col·laborat en diverses iniciatives de caràcter social.

El matrimoni format per Catalina Vallori i Miquel Ferrer ha desenvolupat diverses activitats de manera altruista per millorar les necessitats de les persones d’Inca. Catalina ha estat voluntària en diverses entitats com la Casa Bressol o el Centre d’Expositors. Per la seva part, Miquel Ferrer ha desenvolupat el seu treball a l’entitat “Sa Nostra” i, paral·lelament, ha exercit el voluntariat en l’Associació Espanyola contra el Càncer. Tots dos van ser importants perquè l’escola Joan XXIII començàs a funcionar.

El doctor Josep Reyes és el cap visible del Programa de Selecció de Pacients de Càncer de Còlon de l’Hospital d’Inca. Cal destacar que gràcies a aquest programa s’ha detectat un descens del 30 per cent de la incidència i la mortalitat per càncer de còlon entre els pacients als quals ofereix servei el centre. El Programa va començar el 2013 a l’Àrea de Salut de Muro i el 2016 va passar a l’Hospital d’Inca. En paral·lel ha estat possible, gràcies a aquesta iniciativa, desenvolupar projectes de recerca i millores a l’assistència de pacients a mitjà i llarg termini.

Joan Reinoso és un destacat esportista que té una història de superació personal que el fa mereixedor del guardó. A Reinoso li va caure un llamp, va passar 28 dies en coma, i ara triomfa en l’àmbit mundial en ciclisme adaptat. En el seu palmarès hi ha medalles en campionats mundials i Jocs Paralímpics, entre d’altres competicions. Joan Reinoso ha protagonitzat un documental en el qual ell mateix, al costat de professionals, amics i familiars, conta com ha viscut la seva recuperació durant aquests anys.

Enhorabona a tots els premiats!

Demà, Dimecres Bo, arrencarà tota la programació prevista per a la fira més important de totes els fires, el Dijous Bo.

És festa a Inca!

 

 

 

 

X