Les obres guanyadores dels Premis Pare Colom 2013 ja són al carrer

Les obres guanyadores dels Premis Literaris Pare Colom 2013 ja són una realitat en paper després d’haver-se completat la seva edició per part de Lleonard Muntaner Editor. El Claustre de Sant Domingo va acollir l’acte de presentació oficial dels exemplars amb la presència de dos dels autors. En aquesta darrera edició el premi de narrativa ha estat per a Pere Joan Martorell per la seva obra Vides errants. En la categoria de poesia la guanyadora fou Anna Gual, amb el seu poemari L’ésser solar, mentre que la guardonada en la categoria de teatre fou Remei Romanos per l’obra Salsa a l’estragó.
Pere Joan Martorell exposà que la seva obra s’estructura “a partir de contes on es mesclen les vides de personatges reals al costat d’altres de quotidians”. Expressà que “darrere la seva novel·la hi ha una confrontació de realitats entre les persones que deixen passar la vida i les que passen per sobre de la vida”. Anna Gual, guanyadora en poesia, explicà que el seu poemari és una recerca incessant i constant del compromís per la vida “i que hi ha coses que valen la pena i que s’han de viure intensament”.
El batle, Rafel Torres, per la seva banda va expressar la seva enveja sana envers la capacitat dels escriptors de transmetre sentiments, emocions i explicar històries. Torres es va comprometre a llegir les obres guanyadores i assegurà que “en gaudiré segur, com he fet amb les d’altres anys”. Torres va dir que el pare Colom estaria molt satisfet si pogués veure com han evolucionat aquests premis. També va manifestar el seu compromís envers la cultura i anuncià la seva voluntat que es pugui representar les obres guanyadores de teatre al Teatre Principal tan aviat com es faci rehabilitació “per la qual estam tots lluitant”.

X