Les Fires

Les activitats de les Fires d’Inca 2019 han estat dissenyades seguint la tradició, per a dinamitzar el comerç, garantir la participació ciutadana, sense deixar de banda la importància d’innovar i oferir novetats que serveixin com a reclam per inquers i visitants de la resta de Mallorca i de fora de l’illa. La primera Fira estarà dedicada a la terra, mentre que en la segona, l’oci serà el protagonista i l’art i la gastronomia ho seran a la tercera Fira. Una variada proposta que fa enguany l’Ajuntament d’Inca. Benvinguts!

Per obrir boca, ja aquest mateix divendres dia 11, de 18.00 a 20.00 hores dins dels actes emmarcats en el “Mallorca Lindy Festival” previ a les tres Fires, es farà el “checking” del Festival Claustre Sant Domingo; i de 21.30 a 03.00 hi haurà festa a la Fàbrica Ramis, amb l’actuació del grup català “Shakin All”. En el mateix escenari, el dissabte 12 i el diumenge 13, hi haurà més música, amb actuacions destacades dels grups “Hot Swing sextet” de Bèlgica i els mallorquins “Monkey Doo”, respectivament. El diumenge dematí comptarà amb balls tradicionals en honor a Sant Lluc a la plaça de la Llibertat en els actes previs a la Primera Fira.

Primera «Fira»

Els dies 18, 19 i 20 d’octubre, arrenca la primera de les tres Fires, la Fira de la Terra, amb concerts, activitats infantils, exposició de falconeria amb exhibició de vol, un racó dedicat al reciclatge i la ja arrelada Nit del Vi. No faltaran els productes de la terra, el tradicional mercat de plantes i flors, el Festival Internacional d’Orgue i la Mostra del Llibre i Col·leccionisme, aquests dos últims esdeveniments, presents en les tres Fires. Diumenge 20 la Trobada de Cossos d’Emergència i les Cuines de Campanya, dos esdeveniments que sempre han tingut molta acceptació entre la joventut. Les ONG i els més joves, amb les seves activitats pro-viatge d’estudis també seran presents en aquesta primera Fira. A causa de les obres a la Plaça Mallorca, els esdeveniments que habitualment s’han fet allà passaran a situar-se en altres llocs. Aquest és el cas, per exemple, de la Trobada de Cossos que s’ubicarà a la Plaça Orient i Carrer Barotmeu Coc.

Segona «Fira»

Aquesta Segona Fira – Fira de l’Oci i el Esport-, que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre, arrencarà amb la Setena Cursa Popular de Sa Galeta-Ciutat d’Inca i durant el cap de setmana es duran a terme nombroses exhibicions relacionades amb el món de l’esport i del motor, a més de la presentació del Ral·li Dijous Bo. Així mateix, el Quarter General Luque serà testimoni d’un festival de rock & Roll i la Fira del Disc.

Tercera «Fira»

Finalment, la Tercera Fira – Fira del Art- brillarà amb llum pròpia els dies 1, 2 i 3 de novembre. En ella Inca es vesteix de gala convertint-se en un gran mercat medieval, cercaviles, combats, circ i el conegut Rata Market, un mercat de disseny, art i artesania ubicat en l’incomparable marc del Claustre de Sant Domingo. Un altre dels esdeveniments destacats de l’últim cap de setmana de fires se celebrarà al Mercat d’Inca, una exhibició de cuina a càrrec de Tomeu Torrens, del celler Can Amer.

X