Les Fires tornen a Inca amb més de dues-centes activitats molt participatives

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha presentat aquest dematí al Claustre de Sant Domingo, juntament amb una representació de la comitiva de govern i representants de comerciants i associacions d’Inca, el programa de les tres Fires 2016, que precedeixen a la gran festa del Dijous Bo. Durant la presentació, el batle ha reconegut que existeix una «obsessió de portar gent a Inca» i ha fet una crida «perquè els inquers surtin al carrer».

Per la seva banda, la regidora de Fires, Dijous Bo i del Museu del Calçat i de la Pell, Antònia Maria Sabater, ha agraït la col·laboració de tots els participants de les Fires. A més, ha explicat que seran unes Fires «plenes de contingut enfocades cap a la participació ciutadana». En total, així com han informat en la roda de premsa, estan programades 207 activitats, de les quals 43 són per als més petits.

Respecte a la Primera Fira, dedicada a la terra, se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, i s’inaugurarà el dissabte amb la tradicional amollada de coets. Aquesta Primera Fira tindrà com a protagonista al medi ambient, el territori i el benestar.

Durant la primera jornada, la del dissabte 22, destaquen la presentació de 3GLOPS, una iniciativa solidària relacionada amb el subministrament d’aigua; la mostra de Sa cuina de sa padrina; la Nit del Vi a Inca o el concurs de bandes de música Incasound.

Per al diumenge 23, ens esperen activitats relacionades amb la salut i l’ecologia al Claustre de Sant Domingo; la Fira de Cases Regionals, a la qual trobarem gastronomia, artesania, música i balls regionals; o la Mostra de Sobrassada, entre moltes altres activitats que no podeu perdre-us.

El cap de setmana del 29 i 30 d’octubre acollirà la Fira de l’Oci. Com és d’imaginar aquesta fira estarà marcada per un caràcter festiu, d’oci i d’esport, especialment dissenyada per als més petits de la casa.

Destaquen d’aquest cap de setmana la Fira de l’Esport, el Motor i els Infants, la Fira de la Ciència i la Tecnologia, la Mostra d’antiguitats, la
 Fireta Friqui
 i el II Leather Festival, encara que durant les dues jornades ens esperen nombrosos campionats, exhibicions i la presentació del XVI Ral·li del Dijous Bo.

Finalment, la Tercera Fira estarà dedicada a l’art. La gastronomia, la cultura, la civilització, les emocions i l’estètica seran els punts centrals de l’última Fira d’aquest any. No podeu perdre-us el mercat medieval, la Cuines del Món, el Rata Market, la fira vegana o les diferents exposicions d’art al carrer, entre altres, que tenim preparades per al cap de setmana de 5 i 6 de novembre.

Consulta el programa en PDF
X