Les Fires 2018 giraran al voltant de la música

Amb senzillesa i sobrietat, però amb una enorme il·lusió, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha presentat aquest dilluns en el Casal de Cultura el programa de les «Fires d’Inca 2018», una sèrie de propostes que, com cada any, precediran la fira de totes les fires, el Dijous Bo, dia 15 de novembre.

El batle ha tingut paraules d’agraïment cap a les entitats públiques i privades que han donat el seu suport a un programa consolidat ja des de fa diversos anys i que, donada la seva acceptació, es manté viu, però obert, això sí, a novetats puntuals: “Aquest any la música serà la principal protagonista de les Fires amb més de 50 concerts.”

Moreno, com no podia ser d’una altra manera, en la seva presentació, s’ha referit a la tragèdia ocorreguda a la zona de Llevant, ha mostrat l’adhesió de tot el consistori cap als familiars de les víctimes i ha ofert la seva ajuda als afectats: “Inca és un poble solidari i aquests dies ho hem demostrat.”

El batle va afegir ala presentació que “els veïns d’Inca han de ser l’altaveu per atraure tot Mallorca per consumir i gaudir dels nostres productes locals”.

La programació arrencarà aquest divendres amb els actes inicials de la Fira de la Terra, una iniciativa que brillarà especialment els dies 20 i 21 d’octubre i que inclou la II Fira del Reciclatge, la XI Fira de la Sostenibilitat i el Medi Ambient, la Nit del Vi, la III edició de Salut i Ecologia, la sempre espectacular Trobada dels Cossos d’Emergència, la III Jornada Gastronòmica Solidària i les Cuines de Campanya, com a activitats a destacar.

La segona Fira, la «Fira de l’Oci», i els seus dies grans (27 i 28 d’octubre) s’anuncia com “la fira del moviment, de la curiositat, del descobriment i de la lliure activitat”. Inclou música, fira del disc, fira del pa i del producte local, esports amb especial atenció al món del motor, ciència i tecnologia i un festival de rock and roll, entre moltes altres propostes.

La tercera de les fires prèvies al Dijous Bo (Fira de l’Art) tindrà com a dies “estrella” el 3 i el 4 de novembre, i la seva aposta anirà dirigida a la gastronomia, la cultura, les emocions i l’estètica, segons anuncia el consistori inquer. El famós mercat medieval, les anomenades “cuines del món”, el mercat ambulant de flors o el mercat ambulant de disseny, art i artesania de Rata Market, formaran part d’una extensa i variada programació.

A més, durant les Fires d’Inca, les atraccions per a adults i nens situades en el recinte General Luque i una sèrie d’exposicions permanents seran punts d’interès per a veïns i visitants.

La plaça d’Espanya, la plaça de Santa Maria la Major, la plaça del Bestiar, el Claustre de Sant Domingo, el Casal de Cultura, l’avinguda del General Luque o la plaça de toros, entre molts altres enclavaments, seran, també aquest any, punts de trobada de les Fires d’Inca, aquest “aperitiu de luxe” del Dijous Bo.

X