L’art de la falconeria arriba al Dijous Bo

L’art de la falconeria també ha arribat al Dijous Bo. Ubicats -durant el Dijous Bo-a la Plaça de El Bestiar, Águilas Mallorca és una empresa d’Inca que “pretén fomentar aquesta activitat tal com es va practicar des dels seus orígens” segons ens comentava el falconer major, Jaume Álvarez.

Jaime Álvarez Dols té més de deu anys d’experiència com a falconer. Entrena i ensinistra àguiles reals, àguiles cuabarrades, mussols, harris i xoriguers. Jaume acompanya Manolo Pérez Arenas en les seves sortides, i s’encarrega de la formació i atenció a col·legis, així com de la cura de les aus de repoblació i cria.

Es tracta d’una família que compta amb una vintena d’espècies diferents d’aus de caça. “Mussols, òlibes, xoriguers, falcons, àguiles reals, mussols reals i corbs i ens dediquem a impartir cursos, exhibicions i xerrades mediambientals” va dir Álvarez, que va explicar que “habitualment assistim a fires medievals i moltes vegades ens contracten per fer exhibicions per turistes “.

Un dels aspectes més importants d’aquesta empresa és realitzar una tasca educativa: “Ensenyem als nins la diferència de cada espècie i les seves tècniques de caça. Volem que els nens aprenguin com viuen en el seu hàbitat “va indicar Álvarez.

Águilas Mallorca és una entitat destinada a mantenir i difondre l’art de la falconeria, tal com va ser practicat des de l’antiguitat. Pretenen transmetre l’emoció d’ensinistrar i llançar un àguila real des del puny en el marc incomparable de les Serres de Mallorca, escenari perfecte per a la pràctica d’aquesta activitat.

A més, com ens comentava Jaime Álvarez, pretenen sensibilitzar les persones que acudeixen a ells sobre els reptes, amenaces i possibilitats que aquest apassionant art enfronta.

X